Friday , 3 May 2024

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 για τη δολοφονία του 19χρονου

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης και οι 12 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στη Χαριλάου κατά την τυφλή οπαδική επίθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022. Το δικαστήριο έκρινε επτά κατηγορούμενους ένοχους για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο από κοινού σε βάρος του Άλκη και πέντε για συνεργεία σε ανθρωποκτονία σε βάρος του αδικοχαμένου 19χρονου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστήριο μετέτρεψε το βασικό αδίκημα σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κάτι το οποίο αναμένεται να εξηγηθεί όταν καθαρογραφεί η απόφαση.

Η διαδικασία

Η δίκη ζητήθηκε να διακοπεί προκειμένου οι συνήγοροι υπεράσπισης να ετοιμάσουν της αιτήσεις για ελαφρυντικά πριν την ανακοίνωση των ποινών. Επί της εισαγγελικής πρότασης τοποθετήθηκαν διαδοχικά, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, με τους τελευταίους να επιχειρούν να αντικρούσουν το βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο αντιμετωπίζουν οι εντολείς τους. Θεωρείται δεδομένο ότι και οι δώδεκα θα ασκήσουν έφεση για να κριθούν σε δεύτερο βαθμό.

Ένταση μέσα και έξω από την αίθουσα
Κατά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επικράτησε ένταση εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, με συνθήματα και φωνές από παρευρισκόμενους κατά των 12 κατηγορούμενων. Μέσα στη δικαστική αίθουσα η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη, κάποιοι σήκωσαν πλακάτ που έγραφε «δικαιοσύνη στον Άλκη». Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου κάποιοι άρχισαν να βρίζουν τους κατηγορούμενους αλλά και τους συγγενείς τους και χρειάστηκε η παρέμβαση της ανδρών της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Έξω από τα δικαστήρια υπήρχε από το πρωί συγκεντρωμένος κόσμος φιλάθλων του Άρη μετά από σχετικό κάλεσμα. Ανάμεσά τους ήταν φίλοι και συγγενείς του Άλκη, αλλά και φίλαθλοι του Άρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *