Saturday , 20 April 2024

Άλλοι τρεις κρατούμενοι των φυλακών Διαβατών βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Του Γ. Κατσιάνη

Αναβρασμός επικρατεί στις φυλακές Διαβατών, μετά την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 που καταγράφηκε, το τελευταίο διάστημα, σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο άλλοι τρεις κρατούμενοι βρέθηκαν θετικοί, μετά από τεστ που πραγματοποίησαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών από κορωνοϊό σε 59.

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων ο ένας πήρε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο και άλλοι πέντε βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Όταν εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα, στις 20 Οκτωβρίου στείλαμε επιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ζητήσαμε να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει rapid test, χωρίς όμως αποτέλεσμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης, Δήμος Παπαθανασίου και σημείωσε πως στις φυλακές Διαβατών λειτουργούν πλέον κελιά καραντίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από ορισμένους κρατούμενους για την μετακίνηση τους σε άλλα κελιά, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν περαιτέρω εντάσεις.  

Εξάλλου, αύριο, Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτεί το σωφρονιστικό κατάστημα Διαβατών η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η οποία θα έχει σύσκεψη με τον διευθυντή και τα μέλη της διοίκησης των φυλακών.                          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *