Friday , 19 April 2024

Άμεση άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις προς τις γειτονικές βαλκανικές χώρες ζητά ο ΣΕΠΕΕ

Άμεση άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις προς τις γειτονικές βαλκανικές χώρες ζητά ο ΣΕΠΕΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος), καθώς έχει προκληθεί τεράστιο πρόβλημα σε εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παραγωγικά στα Βαλκάνια.

Αναλυτικότερα, με νέα επιστολή του προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, τους υπουργούς Οικονομικών κ. Σταϊκούρα , Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσο ο ΣΕΠΕΕ ζητά την άμεση άρση των περιορισμό στις μετακινήσεις των επιχειρηματιών και των στελεχών τους που δραστηριοποιούνται στις γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία, η Αλβανία και η Ρουμανία.

Ένα από τα υγειονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας ήταν και ο περιορισμός των μετακινήσεων των επιχειρηματιών και των στελεχών τους στις γειτονικές χώρες όπου διατηρούν την παραγωγική τους βάση.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις – σύμφωνα με τον Σύνδεσμο – είναι τεράστιο, αφού εδώ και 2,5 μήνες οι Έλληνες επιχειρηματίες και φυσικά τα στελέχη τους δεν μπορούν να επισκεφτούν τις παραγωγικές δομές τους στις γειτονικές χώρες διότι αυτόματα θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο ΣΕΠΕΕ τονίζει ότι η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας από την χώρα μας, αλλά και  η χαμηλή διασπορά στις γειτονικές χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις, επιτρέπουν πλέον  την άμεση άρση των υφιστάμενων περιορισμών των μετακινήσεων των Ελλήνων επιχειρηματιών και των στελεχών τους στις επιχειρήσεις που διατηρούν στις διασυνοριακές χώρες.

Με δεδομένο δε ότι πλέον έχουν  αρθεί οι περισσότεροι περιορισμοί στην χώρα μας, η δυνατότητα ελεύθερης  μετακίνησης των Ελλήνων επιχειρηματιών και των στελεχών τους στις γειτονικές χώρες, χωρίς την επιβολή καραντίνας, κρίνεται επιβεβλημένη για την ομαλή επάνοδο της λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι καθαρά εξαγωγικές. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *