Friday , 29 March 2024

Άνεμος ανανέωσης στο κυβερνητικό σχήμα, μετά τις πυρκαγιές

Σε αναμόρφωση του κυβερνητικού σχήματος προχωρά ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, λίγα μόλις 24ωρα μετά τις πυρκαγιές που αποτέλεσαν ουσιαστικά και το πρώτο τεστ αντοχής για την πλειοψηφούσα παράταξη.  

Ήδη από χθες ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστου Τριαντόπουλου, σε υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Επιπλέον, ο έως σήμερα υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

Επίσης, ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την θέση του κ. Οικονόμου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταλαμβάνει ο σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Στύλιος ενώ ο έως σήμερα υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει σήμερα, στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *