Friday , 26 April 2024

Άνιση η μάχη με την ακρίβεια για τους πολίτες, σύμφωνα με έρευνα

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που στέλνει έρευνα της Opinion Poll για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) σχετικά με την ακρίβεια.

Ειδικότερα, το 53% θεωρεί ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση προσφέρουν σχεδόν μηδαμινή βοήθεια.

Επιπλέον, το 44% δήλωσε ότι λόγω της ακρίβειας αναγκάζεται να περιορίσει βασικές ανάγκες για να μπορέσει να ανταποκριθεί ενώ το 13% δεν μπορεί να ανταποκριθεί. 

Επίσης, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δυσκολεύονται πολύ και αρκετά να ανταποκριθούν συνολικά σε υποχρεώσεις όπως αποπληρωμές δανείων, καρτών κ.λ.π.

“Όταν το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών και το 39,7% των επιχειρηματιών δηλώνουν δυσκολία ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις τους, όταν το 44% των ερωτηθέντων αναγκάζεται να περιορίσει βασικές ανάγκες λόγω της ακρίβειας ή όταν το 53% δηλώνει ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση προσφέρουν σχεδόν μηδαμινή βοήθεια, δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το πρόβλημα όχι απλώς παραμένει αλλά διογκώνεται και ότι απαιτούνται άλλου τύπου μέτρα στήριξης από όσα έχουν ληφθεί έως σήμερα”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *