Friday , 29 March 2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη χορήγηση του επιδόματος των 600 ευρώ

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η πλατφόρμα https://oreina.epidomata.gov.gr/, η οποία απευθύνεται σε όσους θέλουν να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Μέσω των προσωπικών τους κωδικών στο taxisnet, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση, στην οποία είναι απαραίτητη η καταχώρηση τόσο του e-mail, όσο και του αριθμού του κινητού τους τηλεφώνου.                                                                                                                          

Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες, μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα τους συνδράμουν για την υποβολή της αίτησής τους και για την ενημέρωσή τους αναφορικά με την πορεία της.                                                                                                                                              Ωστόσο, όσοι υπέβαλλαν πέρυσι αίτηση και έχει εγκριθεί, δε θα χρειαστεί να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για το 2020.                                                                                  

Σε αυτήν την περίπτωση, οι πολίτες θα ειδοποιηθούν αυτόματα για το αποτέλεσμα των ελέγχων για τη νέα περίοδο μέσω email/sms στα στοιχεία που ήδη έχουν δηλώσει.                                                                                                                                   

Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στα 600 ευρώ, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ ή 300 ευρώ, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3000,01 έως 4.700 ευρώ.                 

Όσοι θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με το αν είναι δικαιούχοι του επιδόματος μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/plirofories/.                                                                                              

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα για την χορήγηση του επιδόματος θα παραμείνει ανοικτή έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *