Tuesday , 16 April 2024

Άνοιξε το σχολείο που τελούσε υπό κατάληψη στον Εύοσμο

Άσχημες εικόνες επικράτησαν νωρίς το πρωί στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου όταν μαθητές μετά από παρότρυνση των γονιών τους που αντιτίθενται στη διενέργεια self-test αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη. Η κατάληψη έληξε λίγο μετά τις 9 το πρωί αλλά αρχικά σημειώθηκε ένταση.  Συνολικά 6 παιδιά από τα συνολικά 400 δεν προσκόμισαν self test και προχώρησαν σε κατάληψη του Λυκείου.

Το θέμα  είδε το φως της δημοσιότητας χθες (14.04.2021) όταν έγινε γνωστό ότι μητέρα 15χρονου μαθητή στον Εύοσμο αρνούνταν το παιδί της να κάνει το self test αλλά ήθελε ο γιος της να μπει στην τάξη (ενώ χωρίς τεστ αυτό απαγορεύεται) και έκανε μήνυση στον διευθυντή του σχολείου γιατί από την περασμένη Δευτέρα δεν άφηνε το παιδί να μπει στο σχολείο.

Σήμερα το πρωί, όταν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου πήγαν στο σχολείο για μάθημα και ενώ είχαν κάνει το δεύτερο, υποχρεωτικό, self test βρήκαν λουκέτο στην πόρτα και, όπως είπαν, δυο μαθητές μέσα είχαν κάνει κατάληψη γιατί δεν θέλουν να κάνουν τα τεστ!

Ανάμεσα στους μαθητές που έκαναν την κατάληψη είναι και ο μαθητής που ο διευθυντής δεν τον αφήνει να μπει στο σχολείο χωρίς self test. Έξω από την κλειδωμένη πόρτα η μητέρα του που μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει πως “ο Χαρδαλιάς λέει ότι θα παιδιά θα πάνε σε δομές”, υποστηρίζοντας, όπως και χθες, ότι τα παιδιά που βρεθούν θετικά από το self test θα τα πάρουν από τους γονείς τους.

Μιλώντας πριν από λίγο στον ΑΝΤ1 η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή επεσήμανε ότι δεν είναι αποδεκτό μια μειοψηφία μαθητών να αποφασίζει για την υπόλοιπη μαθητική κοινότητα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου Θεόδωρος Μακάριος είπε ότι “Εγώ εφάρμοσα το νόμο που ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις. Κακώς άνοιξε το σχολείο, συνεχίζεται κανονικά η τηλεκπαίδευση. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά του σχολείου μας είναι σε τηλεκπαίδευση. Οι καθηγητές κάνουν κανονικά τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *