Wednesday , 8 May 2024

Άνω κάτω η ΝΔ στην Πελοπόννησο από την απόφαση Μητσοτάκη να “αδειάσει” τον νυν περιφερειάρχη-“Δεν αναζητούν συνεργάτες, αλλά αχυράνθρωπους”

Του Γ.Κατσιάνη

“Μπαρούτι” μυρίζει η Πελοπόννησος, μετά την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να μην στηρίξει η ΝΔ στις εκλογές του Οκτωβρίου τον νυν περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα αλλά τον Δημήτρη Πτωχό.

“Θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις εκλογές για περιφερειάρχη. Όχι για να βάψουμε το χάρτη γαλάζιο, αυτό το κάναμε δυο φορές στις εκλογές», ανέφερε ο πρωθυπουργός από τη Μεσσήνη κατά την παρουσίαση του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Οι καταγγελίες Νίκα

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας κατήγγειλε πρόσφατα ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του, “υπέστη μια σοβαρή πίεση από το σύστημα Σαμαρά”.  

“Από την αρχή μου έθεσαν ακόμη και ποιοι θα είναι αντιπεριφερειάρχες. Είχα εχθρική στάση και “βασανισμό” από το σύστημα αυτό και από τα ΜΜΕ που το υπηρετούν”, τόνισε ο κ. Νίκας και υπογράμμισε ότι “η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα  Σαμαρά”.

Σχετικά με το χρίσμα που δόθηκε στον κ. Πτωχό, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστήριξε ότι “δεν έχει καμία αυτοδιοικητική εμπειρία, ούτε ίδρωσε τη φανέλα για τη ΝΔ”.

Στο πλευρό του Νίκα και ο Πέτρος Τατούλης

Ωστόσο, στο πλευρό του κ. Νίκα τάσσεται και ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ενημέρωση Πελοποννήσου” ο κ. Τατούλης κάνει λόγο για “άδειασμα” ανάλογο με εκείνο που “υπήρξε στην δική μας περίπτωση το 2019”.

“Δεν αναζητούν συνεργάτες, αλλά αχυράνθρωπους”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *