Thursday , 2 May 2024

Άρωμα Χριστουγέννων σε Δράμα και Τρίκαλα –Ανοίγει απόψε η 20ή «Ονειρούπολη» –Στα Τρίκαλα «Ο μύλος των Ξωτικών»

Έγινε 20 χρονών η «Ονειρούπολη» Δράμας. Ανοίγει απόψε τις πύλες της στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ… κατηφορίζοντας ως τα Τρίκαλα ο «Μύλος των ξωτικών» είναι ήδη έτοιμος για ξεναγήσεις μικρών και μεγάλων στη μαγεία των Χριστουγέννων και των άγιων αυτών ημερών.

Από το 2004
Όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν ο αγαπημένος Άγιος μικρών και μεγάλων παιδιών, αναζητούσε στο χάρτη το κατάλληλο μέρος για να φτιάξει το παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό του και να σκορπίσει τη μαγεία των Χριστουγέννων. Η αναζήτησή του τον οδήγησε στη μακρινή πόλη της Δράμας, και μια μέρα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2004, έφτασε στην κεντρική πλατεία της πόλης μαζί με τα ξωτικά του όπου ξεκίνησαν να μεταμορφώνουν τον χώρο. Σιγά – Σιγά, άρχισε να παίρνει μορφή ένα πρωτότυπο, μοναδικό, χριστουγεννιάτικο χωριό», η «Ονειρούπολη». «Η διαδρομή της ‘Ονειρούπολης’ όλα αυτά τα χρόνια, μας έχει χαρίσει μοναδικά μονοπάτια για να περπατήσουμε με τις παρέες μας, με τις οικογένειές μας, να δημιουργήσουμε όμορφες γιορτινές αναμνήσεις, να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δράμας κ. Τάσσου. Και συμπληρώνει «είκοσι χρόνια μετά, αυτό που μας χάρισε η μεγάλη αυτή χριστουγεννιάτικη γιορτή παραμένει άσβεστο σαν την λάμψη της. Η γλυκιά προσμονή για να ανάψουν τα λαμπιόνια, να ξεκινήσουν οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες και για ένα μήνα να γινόμαστε όλοι παιδιά. Πλέον, όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή και για άλλη μια χρονιά. Η ‘Ονειρούπολη’ θα προσφέρει μεγάλη χαρά ειδικά στα παιδιά, τα οποία θα διασκεδάσουν μέσα από τις δωρεάν δράσεις που τα περιμένουν».

Ανοίγει η αυλαία
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της «Ονειρούπολης» απόψε στις 20.00 μ.μ., Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων με την κεντρική συναυλία της Ήβης Αδάμου. Αύριο, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 12.00 μ. στο Σπιτάκι της Ένωσης Κυριών Δράμας, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας θα διαβάσουν παραμύθια στους λιλιπούτειους επισκέπτες. Το απόγευμα στις 18.00 μ.μ. στην κεντρική σκηνή ο δημιουργικός Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης Συκεών «Εστία» θα παρουσιάσει χορούς από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την Εύβοια. Μεθαύριο, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας-πολιούχου της Δράμας – στις 11.00 π.μ. στο Σπιτάκι της Ένωσης Κυριών Δράμας, η Ένωση υλοποιεί δράση για τους μικρούς φίλους της «Ονειρούπολης» με τίτλο: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα Χριστούγεννα». Στις 12.00 το μεσημέρι στην κεντρική σκηνή, ημέρα του εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας, το Λύκειο Ελληνίδων προσφέρει το παραδοσιακό και πατροπαράδοτο έδεσμα της Βαρβάρας.

Οι… δράσεις
Στις φετινές δωρεάν δράσεις της «Ονειρούπολης» περιλαμβάνονται: Το σπίτι του Άη Βασίλη – η Ζωγραφική προσώπου στο ατελιέ των ξωτικών – Το Σαπωνοποιείο του Άη Βασίλη – Το Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης – Το Ραδιόφωνο της Ονειρούπολης – Το Σπιτάκι του Συλλόγου Παραπληγικών – Το Σπιτάκι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού – Το Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής – Το Σπίτι της Ένωσης Κυριών Δράμας – Η Λέσχη Lions Δράμας – Το Σπίτι του Ερυθρού Σταυρού – Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες – Το Σπίτι των Φίλων των Ζώων – Το Σπίτι του Σπηλαίου της Αλιστράτης – Το Σπίτι των Κοινωνικών Δομών .

Τρίκαλα: 12 χρόνια μαγεία Χριστουγέννων

Όπως κάθε χρόνο, από το 2011, έτσι και φέτος κάτι καινούριο συμβαίνει στον «Μύλο των ξωτικών» στα Τρίκαλα. Μια νέα ιστορία… γεννιέται που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν παραμυθένιο και μαγικό κόσμο. Ο «Μύλος των ξωτικών» άνοιξε τις πύλες του για 12η χρονιά και υπόσχεται… μαγικά Χριστούγεννα σε όλους τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως 10.00 το βράδυ, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024.

Στο ρόλο του…ξεναγού ο «Μικρός Πρίγκιπας»
«’Ο Μύλος των ξωτικών’ καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους από το πρωί έως και τις 10 το βράδυ με δωρεάν είσοδο για όλους, μία σταθερή φιλοσοφία που έχουμε κρατήσει μέχρι και σήμερα», αναφέρει ο Χάρης Τσάβλος, μέλος οργανωτικής επιτροπής του «Μύλου των ξωτικών». Και προσθέτει «γύρω στις τρεις με τέσσερις ώρες χρειάζεται κάποιος για να περιηγηθεί το μύλο των ξωτικών, να γνωρίσει όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται καθώς και όλα τα εδέσματα που προσφέρουμε. Φέτος η θεματολογία του ‘Μύλου των ξωτικών’ είναι ο ‘Μικρός Πρίγκιπας’, που σύμφωνα και με την ιστορία μιλάει για τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Έτσι και εμείς θα βοηθήσουμε τους επισκέπτες να αισθανθούν μεταξύ τους ένα πιο γιορταστικό κλίμα. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να περιηγηθούν σε διάφορα διαδραστικά εργαστήρια όπως το εργαστήριο ξυλογλυπτικής, η ζωγραφική προσώπου, το ταχυδρομείο των ξωτικών. Το πιο σημαντικό όμως πρόσωπο είναι ο Άγιος Βασίλης. Είναι ο πρωταγωνιστής των Χριστουγέννων και τον περιμένουν μικροί και μεγάλοι με ανυπομονησία» υπογραμμίζει χαμογελώντας ο κ. Τσαβλός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *