Thursday , 2 May 2024

Έβρος: Γύρω από το Σουφλί οι φλόγες – Μαίνεται για 14η μέρα η φωτιά

Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει για 14η μέρα το καταστροφικό της έργο στον Έβρο με τις φλόγες να έχουν περικυκλώσει το Σουφλί. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική η φωτιά στον Έβρο καίει αριστερά και πάνω από το Σουφλί με τις φλόγες να έχουν περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη. Όπως αναφέρουν άνδρες της πυροσβεστικής, δεν κινδυνεύει ο οικισμός.

Αντιπυρικές ζώνες
Την ίδια ώρα εθελοντές και αγρότες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί. Χθες το απόγευμα οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 να είναι σε ετοιμότητα στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνει εκκένωση της περιοχής. Η δημοτική Αρχή ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοπαραγωγούς για την απομάκρυνση των ζώων και μελισσιών προς την Κορνοφωλιά.
Στη φωτιά στον Έβρο επιχειρούν -μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη -συνολικά 582 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 122 οχήματα, 6 αεροσκάφη αι 2 ελικόπτερα. Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 3 μποφόρ.

Η φωτιά στην Πάρνηθα
Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της φωτιάς στην Πάρνηθα. Στο σημείο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν αυξηθεί οι δυνάμεις φύλαξης. Επί τόπου βρίσκονται 168 πυροσβέστες, με 6 πεζοπόρα τμήματα και 49 οχήματα.
Το προηγούμενο 24ωρο εκδηλώθηκαν 32 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, όπως αναφέρεται από την πυροσβεστική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *