Thursday , 2 May 2024

Έβρος: Δέκατη μέρα η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στη Δαδιά – Μαίνεται η φωτιά και στη Ροδόπη

Ανεξέλεγκτη για δέκατη μέρα μαίνεται η φωτιά στον Έβρο. Σε εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή, ενώ χθες οι φλόγες πλησίασαν τα πρώτα σπίτια στη Λευκίμμη αλλά αναχαιτίστηκαν από πυροσβέστες και εθελοντές. Παράλληλα συνεχίζει να καίγεται το δάσος της Δαδιάς, όπου και εκεί γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί και να μην περάσει τον οδικό άξονα, από όπου εκτείνεται ένας δρυμός πλούσιος σε βλάστηση.

Το μέτωπο στη Ροδόπη
Στη Ροδόπη το μέτωπο που απασχολεί τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ο κ. Αρτοποιός «είναι αυτό μεταξύ της περιοχής Κασσιτερά και Κίρκη. Σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου προβλέπεται γενικότερα περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν σε Έβρο και Ροδόπη». Επίσης, συνδρομή στην κατάσβεση της φωτιάς παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο
Τις πληγείσες περιοχές του Έβρου επισκέπτεται σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη. Συνοδεύεται από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο. Από σήμερα επίσης αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *