Friday , 3 May 2024

Έβρος: 15 ημέρες βιβλική καταστροφή – «Στάχτη» η πανίδα και η χλωρίδα του νομού

Βιβλικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στον Έβρο, που μαίνεται για 15η ημέρα και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στη χλωρίδα και την πανίδα του νομού. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι έδωσαν μάχη με τις φλόγες στο ρέμα της Δαδιάς, γνωστό και ως «Διαβολόρεμα», όπου δημιούργησαν αντιπυρική ζώνη. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ξανά και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Μάχη με τις φλόγες
Με τις φλόγες μάχονται κάτοικοι και άνδρες της πυροσβεστικής στην περιοχή που βρίσκεται βορειότερα, στο χωριό Σιδήρω, το οποίο απειλείται από τις φλόγες. Προσπάθειες γίνονται να μην περάσει η φωτιά την πλαγιά που υπάρχει στο σημείο, για να μην απειληθούν τα χωριά Κυριακή, Πρωτοκλήσι και Αγριάνη. Στα μέτωπα της φωτιάς στον Έβρο επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα.

Πολύ πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Β.Α. Χαλκιδική
Υψηλός είναι σήμερα, Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τη βορειοανατολική Χαλκιδική και το Άγιον Όρος σύμφωνα με τον χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σύμφωνα με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής κ. Ζωγράφου απαγορεύεται σήμερα η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στον δήμο Αριστοτέλη από τις 08:00 π.μ. – 20:00 μ..μ. στην Κομίτσα μέχρι την Ουρανούπολη και στις περιοχές Τσάμια Στρατωνίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *