Thursday , 2 May 2024

“Έκοψαν” πρόστιμο 50.000 ευρώ σε εταιρία λογισμικού για πρατήριο υγρών καυσίμων που δεν λειτουργούσε!

Του Γ.Κατσιάνη

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται, το τελευταίο διάστημα, εταιρίες τεχνολογίας που κατασκευάζουν λογισμικό για το σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιριών, τα “τσουχτερά” πρόστιμα που επιβάλλονται από τις τελωνειακές αρχές δεν αφορούν τη νόμιμη ή μη λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών αλλά εδράζουν στα κενά του νόμου που υπάρχουν, ως προς την απόδοση ευθυνών.

Παρατράγουδα

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι τελωνειακές αρχές επέβαλλαν πρόστιμο, ύψους 50.000 ευρώ σε εγκαταστάτη λογισμικού, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε…κλειστό πρατήριο υγρών καυσίμων!

Ακόμη πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε για “ψευδή δήλωση” του εγκαταστάτη λογισμικού, άσχετα αν ο ίδιος δεν είχε υποβάλλει καν δήλωση!!

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις στρεβλώσεις που καταγράφονται κατά την διάρκεια των ελέγχων, οι εταιρίες του κλάδου προχώρησαν πρόσφατα στη σύσταση σωματείου υποστήριξης πρατηρίων υγρών καυσίμων και ενέργειας (ΣΕΥΠΥΚΕ).

Στο ΣΕΥΠΥΚΕ συμμετέχουν περισσότερες από 20 εταιρίες που κατασκευάζουν λογισμικό για το σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *