Friday , 29 March 2024

Έκτακτο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας ζητά ο Απόστολος Τζιτζικώστας

«Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό τη στήριξη όλων των επιχειρήσεων που έχουν χτυπηθεί από τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ζήτησα επίσης τα
μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση, να επεκταθούν και για τον Δεκέμβριο και για τον Ιανουάριο, διότι η πραγματικότητα είναι ότι η οικονομία της περιοχής μας την επόμενη μέρα θα χρειαστεί περισσότερη υποστήριξη από όλους μας” δήλωσε ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Αποστολος Τζιτζικώστας μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης.


“Είμαστε εδώ ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να διεκδικήσουμε και από την Ευρώπη, μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά κι από την κυβέρνηση ένα έκτακτο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας, που το έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη η Κεντρική Μακεδονία” τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας .

Επιπλέον, εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τον προβληματισμό του για το
άνοιγμα της οικονομίας το επόμενο διάστημα, αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων. “Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει πάρα πολύ προσεχτικά στην περιοχή μας και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Θα πρέπει όλες αυτές οι αποφάσεις να ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις” επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
των ειδικών, αλλά σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να είμαστε
ιδιαίτερα προσεχτικοί τόσο για το άνοιγμα των σχολείων, όσο και
για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *