Thursday , 25 April 2024

Έλενα Ρουσάκη: “ Πρέπει οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια ότι έχουν ένα δήμαρχο που διεκδικεί”

Η σχολική στέγη, οι συγκοινωνίες και η ασφάλεια αποτελούν τους άξονες στους οποίους έχει θέσει ως προτεραιότητα η δημοτική παράταξη “Σύγχρονος δήμος” της υποψήφιας δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, Έλενας Ρουσάκη.

Μιλώντας στον FM 100, η κα Ρουσάκη υποστήριξε πως ο δήμαρχος θα πρέπει να είναι ακτιβιστής, σημειώνοντας πως “θα πρέπει να βρίσκει πάντα λύσεις. Πρέπει οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια ότι έχουν ένα δήμαρχο που διεκδικεί”.

Ειδικότερα, όσον αφορά το θέμα της σχολικής στέγης, η κα Ρουσάκη αφού υπογράμμισε το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο δήμος σε αυτόν τον τομέα, ανέφερε το παράδειγμα του συνοικισμού των Κωνσταντινοπολίτικων όπου παιδιά ενώ μένουν απέναντι από το σχολικό συγκρότημα θα αναγκάζονται να πηγαίνουν σχολείο στην περιοχή των “πράσινων φαναριών” ή σε κάποιο άλλο σχολείο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα της αστικής συγκοινωνίας, η υποψήφια δήμαρχος τόνισε πως η βελτίωση της θα επιτευχθεί μέσα από την επίμονη διεκδίκηση, προτείνοντας τη δημιουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας που θα εξυπηρετεί όλες τις δημοτικές ενότητες.

Επιπλέον, η κ. Ρουσάκη κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους υποψήφιους δημάρχους να συμβάλουν ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα της ασφάλειας, προτείνοντας την ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας και την συνεργασία της με την ελληνική αστυνομία.

Αναφερόμενη στο θέμα της κοινωνικής πολιτικής και αφού τόνισε τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από την κοινωνικο-οικονομική κρίση η κυρία Ρουσάκη επισήμανε την υποχρέωση βελτίωσης και καλύτερης στελέχωσης των υποδομών που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα της τρίτης ηλικίας, όπως τα ΚΑΠΗ και υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της νεολαίας.

“Δίνουμε έμφαση στη νεολαία, ορίζουμε αντιδημαρχία νεολαίας. Δημιουργούμε υπηρεσία υποστήριξης των νέων” δήλωσε, καταλήγοντας πως “ πιστεύω ότι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τους νέους πρέπει να δώσουμε ως δήμος και μετά να πάρουμε πίσω την ανταπόδοση των νέων”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *