Friday , 29 March 2024

Έλσα Κουκουμέρια: “Ο κορωνοϊός δεν επηρέασε τη ζήτηση για πασχαλινό τσουρέκι – Σταθερές οι τιμές παρά την αύξηση στις πρώτες ύλες”

Το τσουρέκι έχει την τιμητική του στο πασχαλινό τραπέζι και η πανδημία του κορωνοϊού δεν φαίνεται να επηρέασε τη ζήτηση. Συνολικά πάνω από 350 τόνοι τσουρεκιού θα διατεθούν στην ευρύτερη αγορά της Θεσσαλονίκης, με τις τιμές να παραμένουν σταθερές παρά την αύξηση στις πρώτες ύλες όπως επεσήμανε μιλώντας στο thesseconomy η πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης “O ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ” Έλσα Κουκουμέρια. Η ίδια χαρακτήρισε ικανοποιητική την αγοραστική κίνηση “αλλά φυσικά δεν είμαστε και όπως την εποχή πριν τον κορωνοϊό” σχολίασε η ίδια.

“Υπάρχει ροή και η αγοραστική κίνηση είναι ικανοποιητική. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Το χρειαζόμαστε και εμείς οι επαγγελματίες αλλά και ο κόσμος που μέσα στο φούρνο βρίσκει την πασχαλινή ατμόσφαιρα”.

Στη Θεσσαλονίκη, τα 720 αρτοποιεία του νομού θα ψήσουν τουλάχιστον από 300 κιλά το καθένα πασχαλινά τσουρέκια. Σχετικά με τις τιμές η κ. Κουκουμέρια επεσήμανε ότι “παρά την αύξηση των πρώτων υλών κατά 30% διατηρήσαμε σταθερές τις τιμές μας στα 10-13 ευρώ/κιλό για το απλό τσουρέκι και 12-15 ευρώ/κιλό το γεμιστό. Η αύηξηση των πρώτων υλών είναι μια δύσκολη εξίσωση για τον επαγγελματία, να αυξάνονται οι πρώτες ύλες συνέχεια και οι τιμές των προϊόντων να παραμένουν ίδιες. Αναγνωρίζουμε τη δυσκολία του κόσμου παρόλα αυτά. “

Οι αρτοποιοί εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown τόσο στα σχολεία όσο και στην εστίαση μέτρησαν σοβαρή πτήση στο τζίρο τους. “Ο τζίρος είναι μειωμένος κατά 45%, λόγω της παύσης λειτουργίας της εστίασης και των σχολείων αλλά και επειδή κόπηκαν οι επισκέψεις και οι εκδηλώσεις”.

“Ένα είναι το βέβαιο. Ο κόσμος επιλέγει το φούρνο γιατί ο φούρνος είναι το μόνο σημείο στο οποίο θα βρει φρέσκο τσουρέκι. Εμείς δεν αποθηκεύουμε, κάθε μέρα παράγουμε. ΕΔΩ ΖΗΜΩΝΕΤΑΙ, ΕΔΩ ΨΗΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ” σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Κουκουμέρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *