Thursday , 28 March 2024

Έμποροι Βέροιας κατά Τζιτζικώστα για τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα ενίσχυσης «Διέξοδος»

Του Γ. Κατσιάνη

Την έντονη αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατένειμε στις πληττόμενες επιχειρήσεις το πρόγραμμα «Διέξοδος», συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ.  

Με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου κάνει λόγο για «άνιση κατανομή» των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τονίζοντας πως «οι έμποροι της Βέροιας αποκλείστηκαν από τη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων κονδυλίων, ρίχνοντας στις καλένδες το λιανεμπόριο και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία».

«Η αξιοποίηση των όποιων διαθέσιμων πόρων πρέπει να γίνει ορθολογικά χωρίς να διαταραχθούν κοινωνικές ισορροπίες και δίχως αδικίες γιατί ραχοκοκαλιά της κάθε τοπικής οικονομίας είναι το λιανεμπόριο», σημειώνει, μεταξύ άλλων στην επιστολή της η κα Τσιπουρίδου.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες αντιδράσεις είχαν διατυπωθεί και από την Συντεχνία Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, με αφορμή  τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων του κλάδου (με ΚΑΔ 1082) από το πρόγραμμα επιδότησης. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *