Tuesday , 23 April 2024

Ένας Έλληνας τουρίστας νεκρός και άλλοι 22 τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι

Ένας Έλληνας τουρίστας έχασε τη ζωή του και άλλοι 22 έχουν τραυματιστεί – οι δυο εκ των οποίων φέρονται να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση – σε τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι της γειτονικής Ρουμανίας, όταν λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συνολικά 47 Έλληνες τουρίστες “καρφώθηκε” σε προειδοποιητική μπάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λεωφορείο έπεσε πάνω σε πινακίδα-μπάρα που προειδοποιούσε για είσοδο σε τούνελ, η οποία μάλιστα αφορούσε το όριο ύψους των οχημάτων και λόγω της υψηλής ταχύτητας η μπάρα κατέστρεψε την οροφή του.

Το εν λόγω λεωφορείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε ξεκινήσει από το Βόλο και στη συνέχεια έκανε στάσεις στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη για να συγκεντρώσει όλους τους ταξιδιώτες, ενώ και ο οδηγός είναι Έλληνας.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η τοπική αστυνομία, είχαν παγιδευτεί αρχικά μετά το δυστύχημα τέσσερις επιβάτες του λεωφορείου, δυο γυναίκες και δυο άνδρες, οι οποίοι στη συνέχεια απεγκλωβίστηκαν και οι δύο βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης συγκαταλέγονται και δυο παιδιά, έχουν μεταφερθεί σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία, ενώ έχασε τελικά τη ζωή του ένας από τους επιβάτες που υπέστη ανακοπή και δεν κατέστη δυνατή η επαναφορά του παρά την προσπάθεια ανάνηψης.

Στο σημείο του δυστυχήματος έχει μεταβεί και εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *