Thursday , 2 May 2024

Ένας ειδικός στα συστήματα επικοινωνίας του στρατού, αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Του Γ. Κατσιάνη

Καθήκοντα αρχηγού ΓΕΕΘΑ αναλαμβάνει από σήμερα ο Δημήτρης Χούπης.

Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος διοικητή της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), ο οποίος αντικαθιστά τον επί τέσσερα χρόνια ΑΓΕΕΘΑ, Κ.Φλώρο.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, ο Σερραίος νέος ΑΓΕΕΘΑ χαρακτηρίζεται ως “τεχνοκράτης” καθώς πρωταγωνίστησε στην εγκατάσταση του Συστήματος Επικοινωνιών Ζώνης Μάχης (ΣΕΖΜ) “Ερμής 2”.

Πρόκειται για ένα ψηφιακό τακτικό σύστημα επικοινωνιών που παρέχει επικοινωνίες υψηλής ασφάλειας, ποιότητας και αξιοπιστίας ικανό να υποστηρίξει με μεγάλη ευκαμψία τα τακτικά σχέδια επιχειρήσεων στην ζώνη μάχης.

Ποιος είναι

Ο 59χρονος Δημήτρης Χούπης προήχθη τον Μάρτιο του 2022 σε αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της ΑΣΔΕΝ (Νήσοι Αιγαίου Αρχιπελάγους-Ανατολικής Μεσογείου-Κρήτη).

Τον Ιανουάριο του 2023, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε καθήκοντα διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ ενώ τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις καθώς και με τις πτέρυγες αλεξιπτωτιστών 5 χωρών του ΝΑΤΟ.

Ο νέος ΑΓΕΕΘΑ είναι διδάκτωρ με άριστα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στα συστήματα μετάδοσης της πληροφορίας.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *