Thursday , 2 May 2024

Ένας εκ των μετόχων της ΕΛΒΟ 2020 συζητά την πώληση της σε επιχειρηματία!

Του Γ. Κατσιάνη

Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη του thesseconomy.gr Στο “σφυρί” και πάλι η ΕΛΒΟ; – Thesseconomy, μία νέα πληροφορία έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Ειδικότερα, στις 15 Φεβρουαρίου του 2024 έληξε η προθεσμία για την επαναγορά από το ελληνικό δημόσιο του 21% της ΕΛΒΟ Α.Ε., η οποία από τον Φεβρουάριο του 2021 ανήκει στην ισραηλινή κοινοπραξία SK Group-Plasan.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έκανε καμία προσπάθεια για να επιστρέψει στο μετοχικό σχήμα της άλλοτε κραταιάς Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛ.Β.Ο.), παρά το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια, παραμένει στα “χαρτιά” το business plan των 135 εκατ. ευρώ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι είχαν προηγηθεί οι παρουσιάσεις από εκπροσώπους της ΕΛΒΟ σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αναφορικά με τις δυνατότητές της βιομηχανίας για συντήρηση, επισκευή, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης, τύπου Leopard 1 A5.

Ο επιχειρηματίας και το τίμημα

Την ίδια ώρα, έγκυρες πηγές του thesseconomy.gr αναφέρουν ότι ένας εκ των μετόχων της ΕΛΒΟ 2020 βρίσκεται σε επικοινωνία με επιχειρηματία από την Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να συζητήσουν την πώληση της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο από εκείνο της αρχικής αγοράς (3 εκατ. ευρώ), το 2021.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να παραμένει παρατηρητής των εξελίξεων στο πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις αρμόδιων στελεχών.

Το thesseconomy.gr παρακολουθεί την υπόθεση της ΕΛΒΟ και θα επανέλθει σύντομα με νεότερες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *