Sunday , 28 April 2024

Ένας 50χρονος νεκρός και μία 47χρονη αγνοείται λόγω της κακοκαιρίας στην Κρήτη – Μήνυμα 112 σε Λασίθι, Κάρπαθο, Ρόδο, Κάσο, Καστελόριζο

Ένας 50χρονος στην Κρήτη έχασε τη ζωή του και μία 47χρονη γυναίκα αγνοείται όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά κατά τη διάρκεια της έντονης νεροποντής που έπληξε σήμερα το Ηράκλειο.

Οι προσπάθειες των δυτών της 3ης ΕΜΑΚ και του λιμενικού για τον εντοπισμό της γυναίκας συνεχίζονται στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας. Σώες, στο μεταξύ, απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες στην περιοχή της Λυγαριάς, ενώ επίσης σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν από πυροσβεστικές δυνάμεις 30 άτομα σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου, εκ των οποίων εννέα από τον αρχαιολογικό χώρο της Σητείας, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά. 

«Η σφοδρότητα του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο υπερέβη τις όποιες μετεωρολογικές προβλέψεις. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας ήταν ήδη σε επιφυλακή. Σε συνέχεια έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ και άμεσα επιχείρησαν στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν αυτά τα φαινόμενα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 απέστειλε μήνυμα σχετικά με την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων τα επόμενα 24ωρα στους κατοίκους του Λασιθίου , καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, όπως επίσης και στους κατοίκους της Καρπάθου και της Κάσου, της Ρόδου και του Καστελόριζου με αντίστοιχη προειδοποίηση για το επόμενο 24ωρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *