Friday , 3 May 2024

Ένα εκατ. ευρώ χρειάζεται το Καυτανζόγλειο για να επαναλειτουργήσει

Του Γ.Κατσιάνη

Στο δρόμο που χάραξε το ΟΑΚΑ και το Καυτανζόγλειο, καθώς 19 χρόνια μετά την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, το στάδιο μοιάζει να έχει αφεθεί στην τύχη του.

Μάλιστα, η πρόσφατη μη χορήγηση άδειας για την διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

“Η Θεσσαλονίκη στερείται υποδομές. Αυτό σημαίνει ότι όσες διαθέτει πρέπει να είναι λειτουργικές, καλοσυντηρημένες και φυσικά στη διάθεση των πολιτών και των αθλητικών συλλόγων της πόλης. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το Καυτανζόγλειο στάδιο μαραζώνει. Είναι αφημένο στη μοίρα του, υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να μην διαθέτει άδεια διεξαγωγής αγώνων παρουσία κόσμου”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο. Καράογλου.

Επιπλέον, καλεί τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κ. Πιερρακάκη και τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Αθλητισμού, Γ. Οικονόμου να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διάθεση κονδυλίου, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, που απαιτείται προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διορθωτικές παρεμβάσεις στεγανοποίησης και πυρασφάλειας που θα οδηγήσουν στην εκ νέου αδειοδότηση του σταδίου για τη διεξαγωγή αγώνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *