Saturday , 20 April 2024

Έντονη δυσαρέσκεια των ξενοδόχων σε Θράκη-Σαμοθράκη για την εξαίρεση της περιοχής από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε τους ξενοδόχους της Θράκης η εξαίρεση της Σαμοθράκης αλλά και της Θράκης από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το 2020-2021.

Όπως τονίζει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης σε επιστολή του προς τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.), σύμφωνα με το τεύχος προκήρυξης προβλέπεται προνομιακή διαχείριση των ξενοδοχειακών καταλυμάτων που εδρεύουν στα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, λόγω των προσφυγικών ροών που διαχειρίζονται.

Ως εκ τούτου, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, “η εξαίρεση της ακριτικής Θράκης και της Σαμοθράκης προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια και αμηχανία στους ξενοδόχους της δεδομένου ότι η συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα αποτελεί τρανό παράδειγμα περιοχής που επίσης κλήθηκε να διαχειριστεί μεταναστευτικές ροές με σημαντικές επιπτώσεις στην λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων.προκαλεί δυσαρέσκεια, καθώς δεδομένου ότι η συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα αποτελεί τρανό παράδειγμα περιοχής που επίσης κλήθηκε να διαχειριστεί μεταναστευτικές ροές με σημαντικές επιπτώσεις στην λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων”.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει επίσης: “Πέρα όμως από το προαναφερόμενο θέμα, θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή της χώρας μας δεν διαθέτει ανάλογη αναγνωσιμότητα, αλλά και προσβασιμότητα όπως συγκεκριμένοι προορισμοί των Δωδεκανήσων και του Β. Αιγαίου που αναφέρονται στο τεύχος προκήρυξης (πχ Ρόδος).

Το γεγονός αυτό καθιστά απαραίτητη την ένταξη της Θράκης και την Σαμοθράκης στο καθεστώς επιδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων σε αναλογία με το καθεστώς που αποφασίστηκε και περιγράφεται για τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την κατανόηση και αναμένουμε τις ενέργειες σας.

Για τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης

Απόστολος Παλακίδης

Πρόεδρος Δ.Σ.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *