Wednesday , 24 April 2024

Έντονο τουριστικό ενδιαφέρον από Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη για τα παράλια της Λάρισας

Έντονο τουριστικό ενδιαφέρον από τα Βαλκάνια καταγράφουν φέτος οι παράκτιες περιοχές του νομού Λάρισας, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του τουρισμού στη χώρα μας και ήδη οι πρώτοι τουρίστες από την Πολωνία έχουν φτάσει στα παράλια του νομού και ξεκίνησαν τις διακοπές τους στα καταλύματα της περιοχής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του τουριστικού πράκτορα, Αντώνη Μπεϊνά, που δραστηριοποιείται στη περιοχή στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι πρώτες αφίξεις ξένων τουριστών από την Πολωνία έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, με δύο τσάρτερ από Κατοβίτσε και Βαρσοβία με περίπου 130 άτομα που ήρθαν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Από τις 29 Μαΐου θα έρθουν Πολωνοί τουρίστες και από άλλες πόλεις και αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα ο τουρισμός εκείνη την περίοδο και γύρω στις 23 Ιουνίου που θα έχουν κλείσει τα σχολεία και στις χώρες των Βαλκανίων αναμένεται ακόμη μεγαλύτερο κύμα τουριστών από αυτές τις χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρίστες που έρχονται αεροπορικώς πρέπει να διαθέτουν pcr τεστ αρνητικό για τον κορονοϊό ή αποδεικτικό εμβολιασμού, όπως επίσης οι εμβολιασμένοι να έχουν συμπληρώσει 14 ημέρες μετά την δεύτερη δόση. Στον οδικό τουρισμό υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα στις αφίξεις, καθώς οι τουρίστες περνάνε από τρίτες χώρες, όπου κάθε χώρα έχει τα δικά της υγειονομικά πρωτόκολλα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων νομού Λάρισας Ηλίας Ευσταθίου, αναφερόμενος στον εγχώριο τουρισμό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στην περιοχή Κόκκινο Νερό που δραστηριοποιείται, οι τουρίστες από τη Θεσσαλία αλλά και από τη Βόρεια Ελλάδα είναι «συμπληρωματικοί» καθώς οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων της περιοχής φιλοξενούν κυρίως Πολωνούς και λιγότερο Σέρβους τουρίστες. Παράλληλα ο κ. Ευσταθίου τόνισε ότι στις υπόλοιπες περιοχές με παραλίες του Δήμου Αγιάς οι τουρίστες είναι κυρίως από την Θεσσαλία, σημειώνοντας πως «φέτος βλέπω και ένα έντονο ενδιαφέρον για να κλείσουν πολλοί διαμερίσματα σεζόν».

Σημειώνεται πως η ακτογραμμή της Λάρισας είναι πολλών χιλιομέτρων, ξεκινώντας περίπου από την παραλία του Μύλου Γλυμένη στα όρια με τον νομό Μαγνησίας και φτάνοντας μέχρι τα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό στα όρια του νομού Πιερίας. Ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη όλα αυτά τα χρόνια παρουσιάζουν οι παραλίες του Αγιοκάμπου – Σωτηρίτσας – Βελίκας της Κουτσουπιάς, του Κόκκινου Νερού, του Στομίου, των Μεσαγγάλων και του Καστρί Λουτρού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *