Sunday , 28 April 2024

Ένωση Εστιατόρων-Ψητοπωλών-Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης: Καταδίκη για την εστίαση τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

“Καταδίκη για την εστίαση” χαρακτηρίζει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης τη λειτουργία των κλειστών χώρων του κλάδου μόνο με εμβολιασμένους και νοσήσαντες, όπως προβλέπουν τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας έναντι της πανδημίας από το φθινόπωρο μέχρι τέλη Μαρτίου του 2022 και ζητά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Όπως επισημαίνει στο Thesseconomy.gr ο γ.γ. της Ένωσης, Μιχάλης Επιτροπίδης, ήδη κατά τους πρόσφατους καύσωνες αποδείχτηκε στην πράξη ότι οι πελάτες, παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες δεν έμπαιναν στους κλειστούς χώρους, επειδή οι παρέες ήταν μικτές (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) και το ίδιο εκτιμά ότι αναμένεται να γίνει και από εδώ και πέρα, ενώ θεωρεί ανέφικτη την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων σε επίπεδα άνω του 75%.

Προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου, η Ένωση ζητά γενναία μέτρα στήριξης που θα περιλαμβάνουν γενναία “κουρέματα” των χρεών που έχουν συσσωρευτεί στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε μη επιστρεπτέες και επιδότηση – αν όχι απαλλαγή – του ενοικίου κατά τουλάχιστον 40% για όσο διάστημα θα ισχύουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Επίσης ζητά τη μονιμοποίηση του ΦΠΑ στο 13%, καθώς η ισχύς της σχετικής απόφασης λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *