Friday , 19 April 2024

Ένωση ξενοδόχων Λέσβου: “Να μπει μια τάξη στο αλαλούμ. Κινδυνεύουμε με πτώση 60%-70%”

Απαισιόδοξοι δηλώνουν για την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Β.Αιγαίου οι ξενοδόχοι των περιοχών.

Μιλώντας στο thesseconomy ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Δημήτρης Βατής, τόνισε ότι “τα μεγάλα προβλήματα άρχισαν το 2015. Η τουριστική κίνηση άρχισε να μειώνεται αισθητά το 2016 φτάνοντας σε ποσοστό από 60% έως 85%. Επλήγησαν κυρίως οι περιοχές εκτός Μυτιλήνης εκείνη την εποχή καθώς οι ΜΚΟ έψαχναν κατάλυμα. Το πρόβλημα της τουριστικής πτώσης είναι έξω από τη Μυτιλήνη και τη Μόρια. Έκλεισαν πολλά ξενοδοχεια και μειώθηκαν οι αφίξεις και οι κρατήσεις”.

Ο κ.Βατής επεσήμανε ότι το 2017 η τουριστική πτώση κατέγραψε ποσοστό 50% ενώ το διάστημα 2018-2019 παρουσίασε μια μικρή ανάκαμψη. “Το κερασάκι στην τούρτα και το δράμα των ξενοδόχων ήρθε το 2019 με την πτώχευση της Thomas Cook. Σε συνδυασμό με την έκρηξη του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος ο κλάδος γνώρισε μεγάλη πτώση μέσα σε μια 5ετία και η κατάσταση ολοένα και επιδεινώνεται. Πλέον γίνονται 15 πτήσεις charter την εβδομάδα τη στιγμή που πριν την προσφυγική κρίση ήταν 30 ανά εβδομάδα”.

Ο κ. Βατής προέβλεψε ότι το εφετινό καλοκαίρι στην περιοχή της Λέσβου για τους ξενοδόχους δε θα είναι επικερδές. “Κινδυνεύουμε να πέσουμε στο 60%-70%. Πρέπει να μπει μια τάξη στο αλαλούμ που επικρατεί”.

Ο κ. Βατής χαρακτήρισε αδιανόητη τη στάση των ΜΑΤ που επιτέθηκαν στους κατοίκους των νησιών της Λέσβου και της Χίου και κατηγόρησε το κράτος ότι δεν έδωσε την πρέπουσα προσοχή ως προς την προβολήκαι αξιοποίηση των νησιών του Β.Αιγαίου. “Δυσφημίστηκε η περιοχή μας ουσιαστικά” τόνισε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *