Wednesday , 1 May 2024

Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας: Επί… τάπητος ο Flyover στη σύσκεψη με τοπικούς φορείς – Σε 15 ημέρες νέο «ραντεβού»

Ο Flyover «έφτασε» μέχρι την Πιερία. Όπως ανέφερε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Ηρακλής Τσιτλακίδης «λάβαμε την πρωτοβουλία αυτή για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε όλοι μαζί τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα, έχοντας μπροστά μας την τουριστική σεζόν».

Σύσκεψη όλων των φορέων
«Εμείς βάζουμε στο τραπέζι- αφού συνεννοηθήκαμε με τις Ενώσεις Ξενοδόχων σε όλη την Κεντρική Ελλάδα- την περίπτωση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου που μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική πύλη εισόδου για την Πιερία. Βέβαια -δεν μπορεί αυτό το αεροδρόμιο το οποίο στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να αναπτυχθεί από το 2025 και μετά -δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη βαρύνουσα σημασία την οποία έχει το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ για τη δική μας την περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Τσιτλακίδης. «Ο χρόνος που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στο αεροδρόμιο φτάνει ακόμα και 90 λεπτά», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας. Ο κ. Τσιτλακίδης μίλησε για τις δυνατότητες αξιοποίησης του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου ως την εναλλακτική λύση αφού οι εργασίες για το Flyover, προβλέπεται να ολοκληρωθούν – εκτός απροόπτου – το 2027. «Το 25% – 30% της τουριστικής κίνησης της Πιερίας έχει να κάνει με επισκέπτες που έρχονται αεροπορικώς στο νομό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτλακίδης δείχνοντας το μέγεθος του προβλήματος και αποδεικνύοντας ότι το Flyover αφορά άμεσα και την Πιερία.

«Πενία τέχνας κατεργάζεται»
Ο πρόεδρος της Ένωσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αεροδρόμιο στο Κλειδί Ημαθίας. «Και φυσικά χωρίς να απεμπολούμε και το μακροπρόθεσμο σχέδιο του αεροδρομίου στο Κλειδί Ημαθίας το οποίο είναι και η πλέον σωστή τεχνικά συγκοινωνιακά, πολιτικά, εθνικά λύση για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Απλά προσπαθούμε, το λέμε κιόλας, ότι η συγκοινωνιακή -αεροδρομικά -πενία τέχνας κατεργάζεται. Εμείς αυτό το οποίο αναδεικνύουμε πρώτο είναι το θέμα ότι το Flyover θα το έχουμε στα… πόδια μας τουλάχιστον μέχρι το 2027. Πρέπει να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε. Αυτή την έννοια είχε η συνάντηση. Εμείς προσκαλέσαμε την τοπική κοινωνία, τους θεσμικούς μας εκπροσώπους για να δούμε τί μπορούμε συντονισμένα, ενωμένα να προλάβουμε καταρχήν για το 2024 και να δούμε και μεσοπρόθεσμα για το 2025 και μετά. Εμάς αυτό που μας… καίει αυτή τη στιγμή είναι τί θα κάνουμε το 2024. Αυτή τη στιγμή ζούμε ένα τρομερό πρόβλημα! Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε το μείγμα των επισκεπτών στην περιοχή μας να έχουμε αυτούς που λέμε τους καλύτερους, που έρχονται με το αεροπλάνο. Για να μην έχουμε το ‘σκληρό’ κομμάτι το μαζικό του τουρισμού μόνο αλλά να πάμε και στις πιο ειδικές μορφές. Να ανεβάσουμε και τη δαπάνη του κατά κεφαλήν τουρίστα που είμαστε πολύ πίσω και σε εθνική αλλά και σε τοπική κλίμακα. Γι’ αυτό έχουμε δεσμευτεί ότι σε περίπου δύο εβδομάδες πρέπει να ξαναβρεθούμε για να δούμε και ο καθένας από αυτούς με τους οποίους μιλήσαμε τί έχει κάνει», διευκρίνισε ο κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *