Sunday , 12 May 2024

Έξοδος των εκδρομέων: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο της Αποκριάς. Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας αυξημένα θα είναι τα μέτρα στις εισόδους και στις εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων- όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση- όπως και σε χώρους στους οποίους υπάρχει μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς κτλ). Τροχονόμοι θα υπάρχουν σε σταθμούς διοδίων, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, ενώ θα συγκροτηθούν συνεργεία για ελέγχους, με επίκεντρο τις επικίνδυνες παραβάσεις, υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, όπως και εκείνες από τις οποίες προκαλούνται σοβαρά ατυχήματα (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, αντικανονική κίνηση στη ΛΕΑ).
Επίσης σήμερα από τις 16:00 το απόγευμα έως τις 21:00 το βράδυ και το Σάββατο από τις 08:00 το πρωί έως τις 13:00 μετά το μεσημέρι απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στο ρεύμα εξόδου των δρόμων:
-Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας, από τα διόδια Μακρυχωρίου μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
-Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από τη γέφυρα της Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.
-Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης στην κατεύθυνση προς Καβάλα.
-Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου, από τη γέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο.

Καθαρά Δευτέρα
Στο πλαίσιο των μέτρων της Τροχαίας για την Καθαρά Δευτέρα, προβλέπεται αυξημένη αστυνομική παρουσία στα σημεία όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Επίσης από τις 15:00 μετά το μεσημέρι έως τις 21:00 το βράδυ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών για το ρεύμα εισόδου των δρόμων:
-Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς μέχρι τα διόδια Μακρυχωρίου, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
-Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από κόμβο Ν. Μουδανιών έως την αερογέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
-Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης μέχρι το 11ο χλμ. αυτής στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
-Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου, από τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως τη γέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *