Sunday , 5 May 2024

«Έξω» το… ρίχνουν οι Θεσσαλονικείς τα Χριστούγεννα – Η πληρότητα σε καταστήματα της πόλης φτάνει το 90%

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και αισιοδοξία επικρατεί στον κλάδο της εστίασης στη Θεσσαλονίκη για τις ημέρες των εορτών, καθώς «σε ό,τι αφορά για την ημέρα των Χριστουγέννων υπάρχει πληρότητα τουλάχιστον 90%», αναφέρει στο thesseconomy.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Οι κρατήσεις για ρεβεγιόν
«Ήδη οι κρατήσεις για ρεβεγιόν σε εστιατόρια και καφέ – μπαρ κρίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικές. Υπάρχουν ήδη πολλές προκρατήσεις και για την παραμονή των Χριστουγέννων και για ανήμερα, αλλά όχι ακόμα για Πρωτοχρονιά», επισημαίνει ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Επιτροπίδης. Και διευκρινίζει «για το τριήμερο των Χριστουγέννων όσον αφορά τις κρατήσεις είμαστε πολύ καλά. Τις υπόλοιπες ημέρες όμως είναι υποτονική η κίνηση στα μαγαζιά. Όσον αφορά τα έσοδα της χρονιάς που φεύγει είναι στα ίδια επίπεδα με του 2019 με τη μόνη διαφορά ότι έχουν συσσωρευτεί τεράστια χρέη από τις ημέρες της πανδημίας με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται όλοι οι επαγγελματίες», υπογραμμίζει ο κ. Επιτροπίδης.

Διασκέδαση για όλα τα βαλάντια
Πολλές οι επιλογές και καλύπτουν όλα τα γούστα. Όσοι γιορτάσουν εντός των… τειχών έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε εστιατόρια με εκλεκτά μενού λόγω της ημέρας ή…. ξεφάντωμα μέχρι πρωίας σε κέντρα διασκέδασης με ζωντανά μουσικά σχήματα. «Όποιος θέλει, μπορεί να διασκεδάσει αυτές τις ημέρες. Έχει να επιλέξει από ένα τσιπουράδικο μέχρι ένα κατάστημα γκουρμέ πολλών αστέρων. Υπάρχουν επιλογές για όλα τα πορτοφόλια. Πιστεύουμε ότι επειδή δεν βάζουμε -στα καταστήματα- πλέον το ταμπλ ντοτ μπορεί κάποιος να βγει αυτές τις ημέρες και να διασκεδάσει ακόμη και με 16 και 18 ευρώ. Αν δεν έχει κάνει όμως κράτηση θα ταλαιπωρηθεί πολύ. Όποιος θέλει να διασκεδάσει έξω πρέπει να κάνει κράτηση», συμβουλεύει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νόμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *