Friday , 29 March 2024

«Έρχεται» επένδυση 52 εκατ. ευρώ στη Χαλκιδική-Θα δημιουργηθούν 280 θέσεις εργασίας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες για τη λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας και μεταποίησης φαρμακευτικής κάνναβης, στην περιοχή «Ξηροκάμπι» Μαραθούσας του δήμου Πολυγύρου.

Οι συζητήσεις για την επένδυση, ύψους 52 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν στις αρχές του 2019.

Το επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία θερμοκηπίων, συνολικής επιφάνειας 50 στεμμάτων ενώ οι συνολικοί χώροι εγκατάστασης και μεταποίησης ξεπερνούν τα 3.000 τ.μ. σε μια περιφραγμένη έκταση 86 στρεμμάτων.                           

 Από την κατασκευή και λειτουργία της μονάδας, θα απασχοληθούν συνολικά 280 άτομα, εκ των οποίων οι 250 θέσεις αφορούν εργάτες και οι 30 θέσεις διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό.

«Ο δήμος Πολυγύρου στηρίζει τις επενδύσεις με όλες του τις δυνάμεις και θα σταθεί αρωγός σε κάθε επίπεδο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το project το συντομότερο δυνατόν, δίνοντας μεγάλη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή των Ζερβοχωρίων.

Στόχος μας, η ανάπτυξη του τόπου μας, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *