Friday , 29 March 2024

Έρχεται κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και απελευθέρωση των προσφορών όλο το χρόνο

Την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων με «αντάλλαγμα» την πλήρη απελευθέρωση του θεσμού, μέσω των ανεμπόδιστων προσφορών, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως δημοσιεύει σήμερα η “Ναυτεμπορική”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την “Ν”, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία διαλόγου με τους φορείς της αγοράς, η πλειονότητα των οποίων -κυρίως οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις- ζητεί μετ’ επιτάσεως την παύση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων του Μαΐου και του Νοεμβρίου, καθώς έχει αποδειχθεί ότι κάθε άλλο παρά τον τζίρο των επιχειρήσεων ενισχύουν.

Στηριζόμενη σε αυτό το αίτημα, η ηγεσία του υπουργείου, σύμφωνα με πηγές της “Ν” και επιβεβαιωμένες πληροφορίες από το ΥΠΑΝ, θέτει στους φορείς της αγοράς την προοπτική της πλήρους απελευθέρωσης των προωθητικών ενεργειών μέσω των προσφορών. Σύμφωνα, δε, με πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης, «εάν καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, θα μπορούν να υπάρχουν προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Θα μπορούν να κάνουν όλοι προσφορές, όλοι σε όλα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *