Thursday , 18 April 2024

«Έρχεται» το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην Κεντρική Μακεδονία

«Πρεμιέρα» θα κάνει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  https://exoikonomo2020.gov.gr ενώ το ύψος της επιδότησης για ενεργειακές παρεμβάσεις σε μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα φτάνει το ποσό των 48.000 ευρώ.  

Όσον αφορά τα κριτήρια, το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 55% για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ως 120.000 ευρώ και φτάνει ως και 85% για ετήσιο εισόδημα ως και 20.000 ευρώ.    

Τι επιδοτείται                                                                                                              

Μέσω του προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μπορούν να επιδοτηθούν παρεμβάσεις όπως είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων, η εγκατάσταση συστημάτων σκίασης/αερισμού, θερμομόνωσης, θέρμανσης – ψύξης, ζεστού νερού χρήσης, φωτοβολταϊκών, αποθήκευσης ενέργειας (συσσωρευτές) καθώς και η προμήθεια οικιακών συσκευών διαχείρισης ενέργειας (smart home) και η αναβάθμιση φωτισμού και ανελκυστήρα.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 850 εκατ. ευρώ και έχει ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση τουλάχιστον 60.000 κατοικιών, ετησίως έως το 2030.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *