Thursday , 28 March 2024

«Έρχεται» Φεστιβάλ Ζαχαροπλαστικής στη Θεσσαλονίκη;

Του Γ. Κατσιάνη

Υπέρ της διεξαγωγής Φεστιβάλ Ζαχαροπλαστικής στη Θεσσαλονίκη, τάχτηκε ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών της πόλης, Μάριος Παπαδόπουλος.  

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης (FM100) και στην εκπομπή «Πρόσω ολοταχώς», ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη, «πόλη του γλυκού» και σημείωσε πως η διοργάνωση ενός φεστιβάλ γαστρονομίας, με αντικείμενο την ζαχαροπλαστική, θα έχει οφέλη για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό.

«Δυστυχώς, το brand της Θεσσαλονίκης δεν είναι τόσο ισχυρό στο εξωτερικό, όσο είναι εκείνο της Αθήνας. Συνεπώς, θεωρώ ότι η διοργάνωση ενός τέτοιου φεστιβάλ σε μια πόλη όπου οι γεύσεις της Ανατολής συναντώνται με τη Δύση, θα έχει επιτυχία», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Μάλιστα, τόνισε πως είχε κατατεθεί πρόταση για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ Ζαχαροπλαστικής στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Δυστυχώς, δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης. Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να δείξει το ενδιαφέρον και να προχωρήσει στην υλοποίηση του εγχειρήματος», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής του φεστιβάλ, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών πρότεινε να πραγματοποιηθεί λίγο μετά το Πάσχα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *