Thursday , 28 March 2024

Έρχεται χιονιάς στα τέλη της εβδομάδας – Μεγάλες πιθανότητες για “Λευκή” Πρωτοχρονιά

Χιόνια από τις 27 Δεκεμβρίου και εξής ακόμη και σε πολύ χαμηλα υψόμετρα προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, αν και επιφυλάσσεται να δώσει περισσότερες και πιο σίγουρες πληροφορίες μετά από δυο ημέρες.

Με ανάρτησή του, αναλυτικότερα, στο facebook ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει: “Από την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια έρχεται κατά πάσα πιθανότητα ο πραγματικός χειμώνας. Αναφέρομαι στην επικείμενη ψυχρή εισβολή η οποία θα είναι λίγο ισχυρότερη από μέτριας έντασης.

Φαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν αρκετά χαμηλά γεωγραφικά αλλά και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ακόμη όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα και είναι μεγάλο ρίσκο για παράδειγμα να πούμε αν θα χιονίσει στην Αττική και που. Το μόνο που φαίνεται ότι έχει “κλειδώσει” είναι το κρύο που θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 3-4 μέρες. Για όλα τα υπόλοιπα είναι ακόμη λεπτές οι Μετεωρολογικές ισορροπίες.

Και είδατε, όσοι Μετεωρολόγοι έσπευσαν να μιλήσουν για αυτή την επικείμενη ψυχρή εισβολή δεν τόλμησαν να αναφέρουν περιοχές και υψόμετρα γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

Μη λέμε πολλά λοιπόν, κρατήστε μόνο ότι έρχεται κρύο στα τέλη της εβδομάδας και από εκεί και πέρα θα σας ενημερώσω για τα υπόλοιπα. Να είστε σίγουροι ότι θα έχετε την Πέμπτη όλα τα υψόμετρα χιονοπτώσεων για να ενημερωθείτε πλήρως και αναλυτικά.

Αν εξαιρέσουμε τους ανθρώπους που αδυνατούν να ζεστάνουν τα νοικοκυριά τους, τους άστεγους αλλά και τα αδέσποτα ζώα, που οφείλει η πολιτεία να λάβει τα μέτρα της, μακάρι να δούμε και χιονοπτώσεις και σε περιοχές της Αττικής με χαμηλά υψόμετρα.

Δεν μπορώ με λίγα λόγια να σας αναλύσω περισσότερο αυτά που βλέπω μέχρι στιγμής διότι πρέπει να περάσουν ακόμη 2 ημέρες για να σιγουρευτώ.

Χρόνια πολλά!”

Αέριες μάζες πολικής προέλευσης και χιονοπτώσεις προβλέπουν, επίσης σε γενικές γραμμές για τα τέλη της εβδομάδας και εξής οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ και τηλεοπτικών σταθμών, με μεγάλη πιθανότητα χιονοπτώσεων την Πρωτοχρονιά ακόμη και στην Αθήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *