Saturday , 27 April 2024

Έρχονται “καμπάνες” από την 1η Μαρτίου για όσες εταιρείες πώλησης ταμειακών μηχανών και POS δεν θα αναβαθμίσουν τα λογισμικά τους

Του Γ. Κατσιάνη

Τσουχτερά πρόστιμα στις εταιρείες πώλησης ταμειακών μηχανών και τερματικών μηχανημάτων (POS) που δεν θα αναβαθμίσουν τα λογισμικά τους έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που θα ψηφιστεί στη Βουλή, τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θέλει να αποφύγει τις αρρυθμίες που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα, ως προς την λειτουργία POS και ταμειακών μηχανών, ώστε να γίνει ομαλά η διασύνδεση τους με τις επιχειρήσεις των 35 κλάδων που εντάσσονται από την 1η Μαρτίου στο συγκεκριμένο μέτρο.

“Τόσο υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου (Οικονομικών) και της ΑΑΔΕ όσο και στελέχη της αγοράς τερματικών μηχανημάτων και ταμειακών μηχανών συνεργάζονται καθημερινά προκειμένου να επιταχυνθεί τόσο η αναβάθμιση των 400.000 ταμειακών και των αντίστοιχων POS, όσο και η διασύνδεση μεταξύ τους”, τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Κύμα e-mail από την ΑΑΔΕ

Την ίδια ώρα, η ΑΑΔΕ καλεί τους επαγγελματίες να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των POS και των ταμειακών μηχανών.

Στο πλαίσιο αυτό, εστάλησαν e-mail στις πρώτες 15.000 επιχειρήσεις που διαθέτουν ταμειακή μηχανή και οι πάροχοι των οποίων έχουν αναβαθμίσει τα POS τους.

Ταυτόχρονα, τα μηνύματα αναρτήθηκαν στους λογαριασμούς της κάθε επιχείρησης, στο myAADE, στο πεδίο «Τα Μηνύματά Μου».

Να σημειωθεί ότι η αποστολή e-mail από την ΑΑΔΕ θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, για τις οποίες οι πάροχοι POS και οι κατασκευαστές ταμειακών μηχανών έχουν ενημερώσει ότι η διασύνδεσή τους είναι έτοιμη να προχωρήσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *