Friday , 29 March 2024

“Έρχονται” λεωφορεία χωρίς οδηγούς στα Τρίκαλα

Του Γ. Κατσιάνη

Τα πρώτα οχήματα χωρίς οδηγό, θα κυκλοφορούν το καλοκαίρι στους δρόμους των Τρικάλων. Πρόκειται για δύο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, χωρητικότητας 17 θέσεων το καθένα, τα οποία θα εκτελούν καθημερινά το δρομολόγιο από το σταθμό των ΚΤΕΛ μέχρι και το κέντρο της πόλης.

“Η προμήθεια των δύο οχημάτων έγινε μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων AVINT και SHOW και το κόστος τους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 400.000 ευρώ”, αποκάλυψε στο thesseconomy.gr, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Είναι η δεύτερη φορά που ο δήμος Τρικκαίων θέτει σε κυκλοφορία λεωφορεία χωρίς οδηγό, με εξελιγμένη τεχνολογία 5G.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα τον τομέα της ενέργειας, με το φυσικό αέριο, τις ανανείωσιμες πηγές (ΑΠΕ) και την ηλεκτροκίνηση να αποτελούν τους βασικούς άξονες.

“Στόχος είναι το 2030 το 30% των νέων οχημάτων που θα ταξινομηθούν σε όλη την Ελλάδα να είναι ηλεκτροκίνητα και υβριδικά”, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, το ένα τρίτο των ηλεκτρικών λεωφορείων που θα αγοραστούν για τη Θεσσαλονίκη θα είναι ηλεκτρικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *