Friday , 29 March 2024

«Έρχονται» 1252 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους, ΚΕΠ και Κέντρα Πρόνοιας μέσω ΑΣΕΠ

Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να εκδοθούν τρεις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που απευθύνονται σε χιλιάδες υποψηφίους όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών και αφορούν σε δήμους, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Οι προκηρύξεις αφορούν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού 341 θέσεων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, 758 θέσεων σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και 153 θέσεων στα ΚΕΠ.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ στα ειδικά Κέντρα Πρόνοιας θα απευθύνεται σε υποψηφίους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης 62 διαφορετικών ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων είναι λογοθεραπευτές, νοσηλευτές, διοικητικοί, παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί και βοηθητικό προσωπικό (ΥΕ). Όσον αφορά τις προσλήψεις στους δήμους, η διαδικασία έχει να κάνει με την «ουρά» της μεγάλης προκήρυξης 3Κ/2018.

Η εντοπιότητα θα ισχύει για παραμεθόριους δήμους ή νησιά καθώς και για δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων, ενώ η ειδική εμπειρία που προβλέπεται θα αφορά τους ήδη υπηρετούντες στους ΟΤΑ (συμβασιούχους).

Σχετικά με την προκήρυξη για την πρόσληψη 153 ατόμων στα ΚΕΠ, θα γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και τα απολυτήρια ή διπλώματα οποιουδήποτε τύπου Λυκείου δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τις θέσεις, οι  60 είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ), οι 30 τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) και οι 63 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) και αφορούν όλες την ειδικότητα Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *