Thursday , 18 April 2024

«Έρχονται» 90.350 νέες συνδέσεις στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ μέχρι το 2024

Πάνω από 90.300 νέοι καταναλωτές αναμένεται να ενταχθούν στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ μέχρι το 2024, εκ των οποίων οι 30.250 περίπου θα προέλθουν από την περιοχή της Θεσσαλίας.                                                                                                

Αυτό τονίστηκε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας με τον πρόεδρο της περιφερειακής ένωσης δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, Αθανάσιο Νασιακόπουλο, ο οποίος ενημερώθηκε για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020 – 2024 της εταιρείας.                                         

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η επέκταση του δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης θα ανέλθει έως το 2024 σε 183 χιλιόμετρα στη Θεσσαλία ενώ συνολικά στις περιοχές της άδειας θα αγγίξει τα 470.                                                      

Όσον αφορά τις επενδύσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που θα υλοποιηθούν αυτή την πενταετία ανέρχονται σε 140 εκατ. ευρώ,  από τις οποίες τα 49 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ανάπτυξη του δικτύου και νέων συνδέσεων στην περιφέρεια Θεσσαλίας.                                                                                                              

Οι περιοχές οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας για το διάστημα 2020-2024 είναι ο Αμπελώνας, το Συκούριο, η Πύλη, το Μουζάκι, η Φαλάνη και η Φαρκαδόνα.                                                                                                 

Επιπλέον προτάθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα ανάπτυξης 2020- 2024,  περιοχών των τέως δήμων Πλατυκάμπου και Κιλελέρ.                                                                            

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά μήκος του οδικού δικτύου που συνδέει την περιοχή της Χάλκης με τη περιοχή της Λάρισας, βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες τυποποίησης νωπών φρούτων, η Del Monte Hellas ABEE, με την οποία έχει πραγματοποιηθεί σχετική επικοινωνία για τη σύνδεση της στο δίκτυο φυσικού αερίου με σκοπό να καλύψει τις ενεργειακές τις ανάγκες που ανέρχονται σε 1.700.000 κυβικά ετησίως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *