Friday , 19 April 2024

“Έφυγε” ο Γιάννης Σπανός – Βροχή και σήμερα…

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε σήμερα ξαφνικά από τη ζωή ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Σπανός, που άφησε τη δική του σφραγίδα στο λεγόμενο “Νέο Κύμα” του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

Η είδηση προκάλεσε οδύνη στον καλλιτεχνικό κόσμο – και όχι μόνο – αλλά και έκπληξη, καθώς όχι μόνο δεν ήταν γνωστό να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας το τελευταίο διάστημα, αλλά αντιθέτως ετοιμαζόταν πυρετωδώς για ζωντανές εμφανίσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, μαζί με τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

Ο Γιάννης Σπανός είχε γεννηθεί το 1934 στο Κιάτο Κορινθίας στις 26 Ιουλίου 1934 και εισήλθε στην δισκογραφία με το τραγούδι “Μιά Αγάπη για το Καλοκαίρι”, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του έγραψε πολλά τραγούδια για το λεγόμενο «Νέο Κύμα».

«Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Μια Κυριακή» είναι μερικά μόνο από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του, που αγαπήθηκαν και αγαπιούνται μέχρι σήμερα από το ελληνικό κοινό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *