Friday , 29 March 2024

“Έφυγε” ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας

Θλίψη στην Σερραϊκή κοινωνία αλλά και στην επιχειρηματική κοινότητα και την επιμελητηριακή “οικογένεια” όλης της χώρας σκόρπισε ο θάνατος του μέχρι πρότινος Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστου Μέγκλα, που “έφυγε” σήμερα σε ηλικία 64 ετών.Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και γιαυτό το λόγο πρόσφατα (23 Ιουνίου) είχε παραιτηθεί από τη διοίκηση ου Επιμελητηρίου. «Αληθινός Κύριος και έντιμος συνεργάτης», έγραψε σχετικά στο twitter ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Χρήστος Μέγκλας ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.», μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αγροτικών εφοδίων (λιπασμάτων, σπόρων & πολλαπλασιαστικού υλικού και γεωργικών φαρμάκων) και εταιρεία τεχνικού πρασίνου (εκτελέσεων έργων πρασίνου και διαμορφώσεις τοπίου) με γραφεία και εγκαταστάσεις στις Σέρρες και τη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών για δυο θητείες, όπως επίσης και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Παραγωγών Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών σε Έκτακτη δια περιφοράς Συνεδρίαση αποφάσισε την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

“Το Επιμελητήριο Σερρών τιμά τη μνήμη του τέως Προέδρου, Χρήστου Μέγκλα, που το υπηρέτησε με αφοσίωση από το 2011 έως το 2021. Ο Χρήστος Μέγκλας συνδέθηκε με την ιστορία του Επιμελητηρίου Σερρών και τη λαμπρή πορεία του τα τελευταία δέκα χρόνια, με αποκορύφωμα την ιστορική παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών. 

Με συνέπεια, αίσθηση καθήκοντος και πίστη στο στόχο του κατάφερνε να κάνει το όραμα πραγματικότητα. Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον επιχειρηματικό κόσμο, δίνοντας την ψυχή του σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία και δράση του Επιμελητηρίου και διεκδικώντας με πείσμα και επιμονή την ανάπτυξη του τόπου μας. Ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους, τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες του αλλά και σε ολόκληρη την Επιμελητηριακή κοινότητα.

Υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό με αξίες και ιδανικά, θέτοντας πολύ υψηλά τον πήχη και αφήνοντας μία αξιομνημόνευτη παρακαταθήκη.

Ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο του, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών αποφασίζει, επίσης:

  • ΝΝα παραστούν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σερρών στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσουν τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
  • Να υποσταλεί η σημαία του Επιμελητηρίου Σερρών.
  • Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στα ΜΜΕ και να αναρτηθεί στα γραφεία του Επιμελητηρίου”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *