Saturday , 4 May 2024

ΑΑΔΕ: Έβαλε… λουκέτο σε beach bar σε Σποράδες και Θάσο

Στις… δαγκάνες ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έπεσαν οι ιδιοκτήτες δύο beach bar που βρέθηκαν είτε να μην κόβουν αποδείξεις είτε να μην τις διαβιβάζουν στην ΑΑΔΕ.

Στις Σποράδες
Το πρώτο beach bar βρίσκεται σε νησάκι στις Σποράδες, για το οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει κρύψει τζίρο 108.000 ευρώ καθώς δεν είχε διαβιβάσει 5.000 αποδείξεις αυτής της συνολικής αξίας στην εφορία. Επίσης, δεν είχε κόψει αποδείξεις για την ενοικίαση ομπρελών την ώρα που έγινε ο έλεγχος. Οι ελεγκτές προχώρησαν στο κλείσιμο της επιχείρησης για 48 ώρες, ενώ ελέγχουν εξονυχιστικά το σύνολο της δραστηριότητάς της για να οριστικοποιήσουν το τελικό ποσό της φοροδιαφυγής και να υπολογίσουν το συνολικό πρόστιμο.

Στη Θάσο
Το δεύτερο beach bar βρίσκεται στη Θάσο. Και εδώ στη μία ώρα που παρέμειναν οι ελεγκτές στην παραλία δεν κόπηκαν 88 αποδείξεις, αξίας 880 ευρώ. Εκτός από το 48ωρο λουκέτο στην επιχείρηση, οι ελεγκτές ερευνούν τη φορολογική συμπεριφορά της, ώστε να διαπιστώσουν αν η καθολική μη έκδοση αποδείξεων επί μία ώρα ήταν… σύμπτωση ή όχι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *