Thursday , 2 May 2024

Αγίου Βαλεντίνου: Στο… κόκκινο η ζήτηση για τριαντάφυλλα, αρκουδάκια, συνθέσεις – Πού κυμαίνονται οι τιμές

Την τιμητική τους έχουν, όπως κάθε χρόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τα κόκκινα τριαντάφυλλα, που έχουν συνδεθεί όσο κανένα άλλο λουλούδι με τη σημερινή ημέρα. Όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο ανθοπώλης, μέλος δ.σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μανώλης Σύλλης «έχουμε παραγγείλει στο νομό Θεσσαλονίκης περίπου 300.000 τριαντάφυλλα. Το τριαντάφυλλο είναι ο βασιλιάς των λουλουδιών. Κυριαρχεί το κόκκινο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σήμερα έχει την τιμητική του. Συνήθως πέραν του τριαντάφυλλου υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε όποια λουλούδια υπάρχουν σε κόκκινο χρώμα».

Σήμα «κατατεθέν» τα λουλούδια κι άλλες κατασκευές
Τις μηχανές στο.. φουλ ανάβουν σήμερα οι ανθοπώλες οι οποίοι βγάζουν από τις φαρέτρες τους τα κόκκινα τριαντάφυλλα, συνθέσεις, αρκουδάκια, «λουλουδάτες» κατασκευές και ετοιμάζονται πυρετωδώς να υποδεχθούν τους απανταχού ερωτευμένους. Όπως εξηγεί ο κ. Σύλλης «όλοι οι συνάδελφοι φέτος έχουμε ετοιμαστεί κατάλληλα. Έχουμε δημιουργήσει πολλές προτάσεις, συνθέσεις, μπουκέτα, κατασκευές με αρκουδάκια σε όλα τα χρώματα. Κυριαρχεί πάντα το κόκκινο χρώμα είτε λέγεται μπαλόνι είτε αρκουδάκι, είτε τριαντάφυλλο ή τουλίπα. Νομίζω ότι όλα τα ανθοπωλεία της πόλης έχουν ετοιμαστεί γι’ αυτήν την ιδανική ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων. Μ’ ένα τριαντάφυλλο μπορούμε να δείξουμε τόσο απλά τα συναισθήματά μας. Δεν χρειάζονται οι μαμούθ παραγγελίες.Σίγουρα υπάρχουν κι εκείνοι οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια αλλά νομίζω με μια μικρή ανθοδέσμη, με μια απλή ανθοσύνθεση μπορούμε να χαροποιήσουμε το έτερό μας ήμισυ και να δείξουμε τα συναισθήματά μας την ημέρα της αγάπης».

Οι τιμές
Η τιμή σ’ ένα τριαντάφυλλο αρχίζει από 3 ευρώ και καταλήγει μέχρι 6 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα, το είδος και την αξία του. «Υπάρχουν μικρά, μεσαία, ακριβά, φτηνά τριαντάφυλλα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες. Οι τιμές έχουν μείνει στα ίδια με πέρσι επίπεδα. Προτιμήσαμε να κρατήσουμε χαμηλά τις τιμές ώστε ο κόσμος να αγοράσει», υποστηρίζει ο κ. Σύλλης. Προσθέτει πως δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν, αντί για τριαντάφυλλα, τις -κόκκινες- τουλίπες, τις ορχιδέες ή και τις αζαλέες».

«Ανάσα» για τα ανθοπωλεία
Οι ιδιοκτήτες ανθοπωλείων γεμίζουν βιτρίνες και πεζοδρόμια με δώρα για τους ερωτευμένους. «Πιστεύω ότι οι πελάτες θα στηρίξουν αυτή την ημέρα μ’ ένα λουλούδι θα δείξουν τα συναισθήματά τους. Και θα βοηθήσουν το κατάστημα, το ανθοπωλείο, να μπορέσει να σταθεί να βιοποριστεί και να αντεπεξέλθει στην καθημερινότητά του. Συνήθως οι ηλικίες των ανδρών 30-40 χρόνων είναι αυτοί που δαπανούν περισσότερα χρήματα όσον αφορά την ποιότητα, την ποσότητα και τις παραγγελίες σε αντικείμενα. Τώρα όσο ανεβαίνουμε σε ηλικίες -οι λίγο μεγαλύτερες- εκεί οι παραγγελίες μειώνονται σε κόστος και σε ποσότητες. Υπάρχουν πελάτες από όλες τις ηλικίες», σημειώνει ο κ. Σύλλης, «από τον μαθητή που θέλει να προσφέρει ένα τριαντάφυλλο μέχρι τον 80άρη που εδώ και δεκαετίες συνηθίζει να κάνει αυτό το δώρο μια φορά κάθε χρόνο στη σύζυγό του».

Εναλλακτικά δώρα
Δεν είναι λίγοι όμως και εκείνοι που επιλέγουν να δείξουν τα συναισθήματά τους με ένα άλλο δώρο. Μια σοκολάτα, καραμέλες σε σχήμα καρδιάς, μπαλόνια, λούτρινα αρκουδάκια, κοσμήματα ή άλλα δώρα είναι κάποια από εκείνα που επιλέγουν, ανάλογα με το βαλάντιο που διαθέτουν, οι απανταχού ερωτευμένοι καταναλωτές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *