Friday , 29 March 2024

«Αγαπώ τον τόπο μου και δεν φοβάμαι τη δουλειά. Ήμουν και θα είμαι πάντα δίπλα σας. Το έχω αποδείξει», δήλωσε από τον Πεντάλοφο ο Ανέστης Πολυχρονίδης

Για άμεσες παρεμβάσεις ώστε να λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης που αντιμετωπίζουν σήμερα -λόγω και της παλαιότητας του δικτύου- εκατοντάδες οικογένειες στον Πεντάλοφο δεσμεύτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης. «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να υπάρχει καθαρό, πόσιμο νερό για όλους. Σε αυτό το ‘’μέτωπο’’ η μάχη θα είναι συνεχής και καθημερινή ώστε να λύσουμε το πρόβλημα για όλο τον δήμο μέσα στην επόμενη τετραετία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πολυχρονίδης, μιλώντας, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου του Πενταλόφου, έδωσε απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα που του είχαν θέσει οι κάτοικοί του στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου των ανοιχτών συζητήσεων «Μιλήστε με τον Ανέστη» κι έδωσε το στίγμα της δικής του διοίκησης την οποία εμφανίστηκε βέβαιος πως θα κληθεί να ασκήσει από την 1η Σεπτεμβρίου. Ακόμη δεσμεύτηκε για ολοκλήρωση των έργων που αφορούν στη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο, καθώς και για τη συνεχή συντήρηση του οδικού δικτύου του χωριού, αλλά και της αγροτικής οδοποιίας εν αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει σήμερα, αναφέροντας ενδεικτικά την εγκατάλειψη από την απερχόμενη διοίκηση του δρόμου Πενταλόφου –Νεοχωρούδας ο οποίος είχε σχεδιαστεί και κατασκευαστεί την περίοδο 2011-2014 όταν ο Ανέστης Πολυχρονίδης ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων. «Έκτοτε, το στολίδι που παραδώσαμε έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου. Σε λίγο καιρό ο δρόμος θα έχει καλυφθεί από τα χόρτα και τα κλαδιά των δέντρων, ενώ οι μαθητές του Γυμνασίου περπατούν μέσα στον δρόμο για να πάνε στο σχολείο καθώς δεν τολμούν -υπό τον φόβο των φιδιών- να ανέβουν στο πεζοδρόμιο που έχει καλυφθεί από την πυκνή βλάστηση!», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Επίσης, αναφερόμενος στο θέμα των δημοτικών τελών είπε πως ως διοίκηση θα καλέσει μετά την 1η Σεπτεμβρίου –οπότε ο ίδιος θα έχει πλήρη εικόνα των οικονομικών δεδομένων του δήμου- τους παραγωγικούς φορείς για να εξεταστεί το θέμα της μείωσης των τελών ώστε να υπάρξει οικονομική ελάφρυνση των αγροτοκτηνοτρόφων, αλλά και η όποια απόφαση ληφθεί να είναι σύννομη.

Ακόμη ο κ. Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε για την έναρξη των διαδικασιών κατασκευής ενός Πολυχώρου Πολιτισμού στον Πεντάλοφο, καθώς και για τη στήριξη των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων με επαναφορά της ετήσιας τακτικής επιχορήγησής τους από τον προϋπολογισμό του δήμου. Επίσης, υπογράμμισε πως θα δώσει έμφαση στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας όπως η καθαριότητα προαναγγέλλοντας δράσεις για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, για υιοθέτηση της κομποστοποίησης, για αναδιοργάνωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς και για επαναφορά του παλαιού καθεστώτος με την τοποθέτηση ατομικών κάδων απορριμμάτων όχι μόνο στον Πεντάλοφο, αλλά και στους υπόλοιπους περιφερειακούς οικισμούς, καθώς και στο κέντρο του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο κ. Πολυχρονίδης ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει άμεσα σε σταδιακή αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας στον Πεντάλοφο, καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου με στόχο τη βελτίωση του φωτισμού και τη μείωση του ενεργειακού κόστους η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών την οποία ζητούν όλοι οι δημότες.  Επίσης επανέλαβε τη δέσμευσή του για άμεση λειτουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, καθώς και την απόφασή του για δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση για λειτουργία νέων λατομείων εντός των ορίων του δήμου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τη σημερινή κακή έως απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζουν πολλές περιοχές του δήμου μας. Πολλές από τις παρεμβάσεις που απαιτούνται δεν κοστίζουν. Απλώς πρέπει κάποιος να νοιαστεί γι’ αυτές, να δουλέψει σκληρά και να τις προχωρήσει. Και εμείς και θέλουμε και μπορούμε να το κάνουμε. Αγαπώ τον τόπο μου και δεν φοβάμαι τη δουλειά. Ήμουν και θα είμαι πάντα δίπλα σας», δήλωσε από τον Πεντάλοφο ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης και πρόσθεσε: «Δεν πέσαμε με… αλεξίπτωτο μια μέρα θέλοντας να σώσουμε αυτόν τον τόπο και δεν θα εξαφανιστούμε την επόμενη μέρα. Το έχουμε αποδείξει».

 Στη συνέχεια ο κ. Πολυχρονίδης παρουσίασε τους δυο υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι κατοικούν στον Πεντάλοφο: τον Κυριάκο Δούμπαλα και τη Μαρία Μενεξέ -Αλεξανδρίδου. Και οι δύο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στη λίστα του συνδυασμού «Συνεργασία Τώρα» για τη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας μαζί με τους: Γραμματόπουλο Σάββα, Κατσαρώνα Χρήστο, Πουμπουρίδη Λάζαρο, Συμεωνίδου Μαρία, Τσαλίδη Γιώργο, Χρυσοχόου Ιωάννη. Να σημειωθεί ότι στην εκλογική περιφέρεια Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου εκτός από τον Πεντάλοφο ανήκουν το Μεσαίο, το Πετρωτό, η Νεοχωρούδα, Ν. Φιλαδέλφεια και ο Μονόλοφος. Επίσης ο κ. Πολυχρονίδης παρουσίασε την Αμαλία Τελιούση η οποία είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Ωραιοκάστρου, αλλά η μητέρα της κατάγεται από τον Πεντάλοφο και ο πατέρας της από μια από τις παλαιότερες οικογένειες του Παλαιοκάστρου.

Αύριο, Τρίτη, στη Νεοχωρούδα- Την Πέμπτη η κεντρική ομιλία στο Κονταξοπούλειο

Η «Πορεία προς τη Νίκη» με σύνθημα η «Νέα Δημαρχία στο Πλευρό σας» συνεχίζεται για τον Ανέστη Πολυχρονίδη με επόμενους σταθμούς τη Νεοχωρούδα (αύριο, Τρίτη 21/5 στις 8 μμ στην πλατεία) και τον Δρυμό (την Τετάρτη 22/5 στις 8 μμ στην Κοινότητα ή στο ΚΑΠΗ ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), ενώ την Πέμπτη (23/5), στις 9 μμ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία στο Κονταξοπούλειο, στο Ωραιόκαστρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *