Friday , 26 April 2024

«Αγκάθι» για την Πειραιώς η υποψηφιότητα Ορφανού στο δήμο Θεσσαλονίκης

Προβληματισμός επικρατεί στην Πειραιώς για τις δημοσκοπήσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Ταχιάος φέρεται να διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι του «αντάρτη» Γιώργου Ορφανού και της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου, το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη ανησυχεί για τα «γκρίζα» σημεία των ερευνών.

Το υψηλό ποσοστό των θετικών απόψεων που συγκεντρώνει ο Γιώργος Ορφανός και το  μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, η οποία κυμαίνεται μεταξύ 17-25% σε πολλές δημοσκοπήσεις, ενισχύουν τις αμφιβολίες.    

Επιπλέον, η απροθυμία πολλών κομματικών στελεχών να στηρίξουν την υποψηφιότητα Ταχιάου, σε συνδυασμό την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Κούδα στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ορφανού, καθιστούν δύσκολη την πορεία των επόμενων 33 ημερών.

Την ίδια ώρα, η ηγεσία του κόμματος ασκεί πιέσεις σε στελέχη προκειμένου να μην παρεκκλίνουν από την κομματική γραμμή.

Του λόγου το αληθές, επιβεβαιώνει η περίπτωση της προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Τριανδρίας της ΝΔ, κας Τσιτσίνια, η οποία υπέβαλλε την παραίτηση της, λόγω των πιέσεων που της ασκήθηκαν να μην συμμετέχει σε εκδηλώσεις άλλων υποψηφίων.

Επιπλέον, το thesseconomy.gr αποκαλύπτει σήμερα τη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με επικεφαλής παραγωγικού φορέα από τον οποίο φέρεται να του ζητήθηκε να μην στηρίζει άλλους υποψηφίους για το δήμο Θεσσαλονίκης, εκτός του κ. Ταχιάου.

Την ίδια ώρα, πάντως, φαίνεται πως απομακρύνεται το σενάριο των διαγραφών κομματικών στελεχών που δεν συντάσσονται με την επίσημη υποψηφιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης καθώς στην Πειραιώς θεωρούν πως ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι «γαλάζια» υπόθεση.        

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *