Thursday , 25 April 2024

Αγορά Θεσσαλονίκης: Ψώνια, διαμαρτυρίες και έλεγχοι

Αυξημένη ήταν η κίνηση σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με πλήθος Θεσσαλονικέων να επιλέγει το κέντρο για καφέ και βόλτα στα καταστήματα που είναι σήμερα ανοιχτά λόγω των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων, με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται ως συνήθως κυρίως στα καταστήματα ξένων αλυσίδων. Αισθητή ήταν επίσης η παρουσία κλιμακίων της αστυνομίας που πραγματοποιούσαν ελέγχους για την τήρηση των νέων μέτρων ενάντια στην πανδημία που τέθηκαν χθες σε ισχύ.

Συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας και πορεία στον ομώνυμο πεζόδρομο πραγματοποίησαν από την πλευρά τους εργατικές κινήσεις και συλλογικότητες ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ το μεσημέρι κλιμάκια της αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων στα καταστήματα και στα καφέ τόσο στην ίδια περιοχή, όσο γενικότερα στην κεντρική αγορά της πόλης.

Πιο “χλιαρή” ήταν η κίνηση στις αγορές των όμορων Δήμων, όπως της Καλαμαριάς, όπου επίσης πολύς κόσμος πήγε στον κεντρικό πεζόδρομο για καφέ σε συνδυασμό με ψώνια στα καταστήματα της τοπικής αγοράς, αρκετά από τα οποία πάντως δεν άνοιξαν.

Το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για σήμερα, Κυριακή, είναι από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *