Thursday , 18 April 2024

Αγορά Καλαμαριάς: Λουκέτα και τελευταίες ελπίδες…..

Δυο νέα λουκέτα εμπορικών καταστημάτων έρχονται να προστεθούν στην αγορά της Καλαμαριάς, η οποία σαφώς και δεν έχει – τουλάχιστον όχι ακόμη – τον μεγάλο αριθμό των λουκέτων του κέντρου της Θεσσαλονίκης αλλά πολλοί ακόμη καταστηματάρχες βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Τα δυο νέα καταστήματα που έκλεισαν ανήκαν το ένα στον χώρο της γυναικείας ένδυσης – μεγάλο γωνιακό κατάστημα στην Μεταμορφώσεως με πλεκτά και άλλα ενδύματα για μεσαίες και μεγαλύτερες ηλικίες – και ένα κατάστημα στον πεζόδρομο, που πωλούσε καλλυντικά, απορρυπαντικά και παρεμφερή είδη.

Αποτέλεσμα είναι ότι στο τμήμα του πεζόδρομου της Καλαμαριάς από την Πασσαλίδη μέχρι το Δημαρχείο υπάρχουν πλέον τρία άδεια εμπορικά καταστήματα στην ίδια πλευρά-εικόνα που θυμίζει τις εποχές της κορύφωσης της μεγάλης οικονομική κρίσης, ενώ εκτός λειτουργίας παραμένουν ακόμη (σ.σ. δηλαδή δεν δουλεύουν ούτε με take away) και αρκετές καφετέριες στον πεζόδρομο. Όπως έχει επισημάνει, εξάλλου σε παλαιότερο ρεπορτάζ του το Thesseconomy.gr, κατά κανόνα όσα από τα πρώην εμπορικά καταστήματα που έκλεισαν τους προηγούμενους μήνες ξαναμισθώθηκαν έχουν γίνει ψιλικατζίδικα-μέλη σχετικών αλυσίδων.

Η αγορά της Καλαμαριάς, όπως επισημαίνει στο Thesseconomy.gr, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς “Ο Ερμής”, Δημήτρης Μηλιάδης, σαφώς δεν έχει τον μεγάλο αριθμό των λουκέτων του κέντρου, ωστόσο υπάρχουν πολλοί ακόμη καταστηματάρχες που είναι έτοιμοι να κλείσουν και εναποθέτουν τις τελευταίες ελπίδες τους στην τρέχουσα επαναλειτουργία του λιανεμπορίου. Όσον αφορά την κίνηση κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες, δηλαδή από τη Δευτέρα που άνοιξε μετά το lockdown η αγορά μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον κ.Μηλιάδη “έχουμε την αίσθηση ότι δουλειά υπάρχει, ίσως όμως να ελπίζαμε για λίγο περισσότερη”.

Σήμερα, επίσης, πραγματοποιήθηκαν στο Θεατράκι της οδού Χηλής, στην Καλαμαριά, δωρεάν Rapid Test από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε εμπόρους και επαγγελματίες της περιοχής, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας και συνεργασίας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Καλαμαριάς και του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς «Ο Ερμής».
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *