Sunday , 28 April 2024

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλείνουν το τελωνείο Νίκης – Στο Στεφανοβίκειο συγκεντρώνονται την ώρα συνάντησης με τον πρωθυπουργό

Μετά από συνελεύσεις αποφασίστηκε στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα και εν όψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό με εκπροσώπους των αγροτών, να πραγματοποιηθεί το ολικό κλείσιμο των συνόρων της χώρας μας με τη Βόρεια Μακεδονία, στο τελωνείο της Νίκης στη Φλώρινα. Έτσι, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας θα κλείσουν τον δρόμο για τη διέλευση των φορτηγών οχημάτων μέχρι της τρεις μετά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλία
Την ίδια ώρα στο μπλόκο του Στεφανοβικείου ομόφωνα αποφασίστηκε, την ώρα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό με εκπροσώπους των αγροτών, να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά στο θυρόφραγμα Στεφανοβικείου (Σήραγγα) της λίμνης Κάρλας. Με ανακοίνωσή του το μπλόκο Στεφανοβικείου καλεί στις 11.30 το πρωί όλους τους αγρότες να ενισχύσουν τον αγώνα, στέλνοντας το μήνυμα ότι συνεχίζουν μαχητικά τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Στη Θράκη

Το συνοριακό σταθμό του Ορμενίου αποφάσισαν να κλείσουν σήμερα στις 10.00 το πρωί οι αγρότες από το μπλόκο των Καστανεών στη Θράκη.

Με τον πρωθυπουργό
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεχθεί αντιπροσωπεία των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, να ακούσει τα αιτήματά τους και να τους παρουσιάσει τις λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση.
Στις 13.00 μ.μ. ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *