Wednesday , 1 May 2024

Αγρότες: Αναχωρούν από το Σύνταγμα – «Ραντεβού» στα μπλόκα, θα αποφασίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους

«Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα ότι πρέπει να δώσει λύσεις στους αγρότες και μετά ας ξύσει τον πάτο του βαρελιού για άλλες κοινωνικές ομάδες» είπε ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας. Και πρόσθεσε «θα φύγουμε σήμερα. Με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που είχε και τη στήριξη των Αθηναίων αναδείξαμε το πρόβλημα».

Έμειναν όλο το βράδυ στο Σύνταγμα
Οι αγρότες παρέμειναν στο Σύνταγμα όλη τη νύχτα με τα τρακτέρ τους μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, ζητώντας από την κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα στήριξης και κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, μετά από περίπου ένα μήνα στα μπλόκα. Χθες περισσότεροι από 10.000 αγρότες, μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που έγινε χθες στο Σύνταγμα. Άλλωστε, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε νωρίτερα ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια για να δώσει κάτι επιπλέον, χαρακτήρισε το χθεσινό συλλαλητήριο, μέσο πίεσης που θα χρησιμοποιήσει προς τις Βρυξέλλες. Οι αγρότες που είχαν φτάσει στην Αθήνα με λεωφορεία αναχώρησαν χθες το βράδυ για τις περιοχές τους.

Τα επόμενα…βήματα
Αύριο, Πέμπτη, έχουν το επόμενο ραντεβού στα μπλόκα, όπου θα εκτιμήσουν τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι να ικανοποιηθούν τα βασικά τους αιτήματα. «Τα τρακτέρ θα φύγουν από εδώ αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί. Τα μπλόκα μας είναι γεμάτα νέα παιδιά με όνειρα και φιλοδοξίες που θέλουν να ζήσουν. Δεν μπορούμε να τα αφήσουμε στη τύχη τους ούτε να αποδεχτούμε τη τύχη που τους ετοιμάζουν. Σήμερα είμαστε εδώ και πιστεύουμε στείλαμε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Θελουμε λύσεις. Το αγροτικό κίνημα έκανε φέτος ένα μεγάλο βήμα», τόνισε αγρότης σε ομιλία του. Άλλος αγρότης δήλωσε: «Ο αγώνας συνεχίζεται. Θα γυρίσουμε στα μπλόκα και θα πάρουμε αποφάσεις για την συνέχιση του αγώνα». Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας, είπε: «Εάν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ο αγώνας θα συνεχιστεί». Ανέφερε για ακόμη μια φορά τα κύρια αιτήματα των αγροτών, μεταξύ των οποίων είναι το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, τα φθηνό αγροτικό ρεύμα, η πάταξη των ελληνοποιήσεων αλλά και η αναθεώρηση της ΚΑΠ. «Ζητάμε όλοι να θεσπιστεί αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες».

Στο Σύνταγμα αύριο το πρωί οι μελισσοκόμοι
Οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετέχουν αύριο, Πέμπτη, στην πανελλήνια διαμαρτυρία μελισσοκόμων. Στις 8.00 το πρωί δίνουν… ραντεβού στο Σύνταγμα όπου μελισσοκόμοι όλης της χώρας -για πρώτη φορά στην Αθήνα- θα διεκδικήσουν ενωμένοι με αυτόν τον τρόπο λύσεις στα χρόνια προβλήματα του κλάδου. Έχουν κανονιστεί συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία και την συντονιστική επιτροπή των μελισσοκόμων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *