Sunday , 28 April 2024

Αγρότες: Επιστρέφουν στα μπλόκα – Στις 3.00 μ.μ. τα τρακτέρ στον Πλατύκαμπο – Συνεδριάζουν για τις επόμενες κινήσεις

Οι αγρότες επιστρέφουν στα μπλόκα μετά τη μαζική κάθοδό τους στην Αθήνα. Θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις όπου θα αποφασίσουν τα επόμενα… βήματά τους. Την ίδια ώρα μελισσοκόμοι της χώρας διαμαρτύρονται στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκη, ενώ ακολούθως θα γίνει συνάντηση και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Στη Θεσσαλία
Στις 3.00 μετά το μεσημέρι αναμένονται στο μπλόκο Πλατυκάμπου οι αγρότες της Θεσσαλίας οι οποίοι με τα τρακτέρ τους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Ιδιαίτερη υποδοχή προετοιμάζεται στους Λαρισαίους αγρότες που επέστρεψαν από το συλλαλητήριο της πρωτεύουσας. Αμέσως μετά, όπως ενημέρωσε η Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση. Την ίδια ώρα οι Θεσσαλοί αγρότες απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό για μια νέα συνάντηση, καθώς όπως λένε υπάρχει χώρος να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση με τους Θεσσαλούς πλημμυροπαθείς αγρότες αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Σε… ρυθμούς κινητοποιήσεων
Το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα «στέφθηκε» από τη μαζική συμμετοχή αγροτών καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν περίπου 6.000 αγρότες. Οι αγρότες θεωρούν πως έστειλαν το μήνυμά τους στην κυβέρνηση. Από σήμερα αρχίζουν τις συζητήσεις στις κατά τόπους συνελεύσεις για τα επόμενα βήματά τους. Οι αγρότες πάντως παραμένουν ανυποχώρητοι και θεωρούν πως αυτά που τους δίνει η κυβέρνηση δεν αρκούν για την επιβίωσή τους. Στις σημερινές γενικές συνελεύσεις τους θα επανακαθορίσουν τη στάση τους, ενώ δεν αποκλείουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και θα εξετάσουν αν κριθεί αναγκαίο, το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς τουλάχιστον μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Οι αγρότες απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό για μια νέα συνάντηση ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων με άλλες μορφές.

Στο Σύνταγμα σήμερα οι μελισσοκόμοι – Θα συναντηθούν με τον Λ. Αυγενάκη

Μελισσοκόμοι απ’ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, περίπου 1.000 άτομα διαμαρτύρονται σήμερα στην πλατεία Συντάγματος. Στις 12 το μεσημέρι δεκαμελής επιτροπή θα συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκη, ενώ ακολούθως θα γίνει συνάντηση και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Όπως τόνισε ο κ. Σεντεμέντες πρόεδρος των επαγγελματιών μελισσοκόμων Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας: «Τα βασικά αιτήματα είναι οι ελληνοποιήσεις, δηλαδή ο διαχωρισμός των εισαγόμενων με των ελληνικών μελιών και η απονομή του ελληνικού σήματος. «Ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί είναι η πυροσβεστική διάταξη, η οποία μας απαγορεύει την είσοδο μας στα δάση. Θέλουμε τροποποίηση της σχετικής διάταξης. Επίσης μας απασχολεί η ελεύθερη κυκλοφορία μας στους παραδρόμους και οι μελισσοκόμοι να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα γιατί η μελισσοκομία εξασκείται στα δάση και στους κάμπους». Οι μελισσοκόμοι θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα μέχρι αργά το απόγευμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *