Thursday , 2 May 2024

Αγρότες: Συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη αποφάσισαν στη Νίκαια

Συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας στη Λάρισα. Παράλληλα αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κλείσιμο δρόμων, συνόρων και τελωνείων.

Συνεχίζουν τον αγώνα τους
Όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων της χώρας θα προχωρήσουν σε δράσεις με κλείσιμο δρόμων και κομβικών σημείων για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση. Οι αγρότες εξηγούν πως δεν τους βρίσκει σύμφωνους – βάσει των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση – ο διαχωρισμός σε συνεταιρισμένους και μη ή για ληξιπρόθεσμες ή μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα το πρωί αγρότες της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως, εφόσον δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά τους, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία στις κάλπες των Ευρωεκλογών. Οι αγρότες προσπάθησαν για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με τα τρακτέρ τους προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» χωρίς να τα καταφέρουν καθώς η αστυνομία τούς «έκοψε» στον κόμβο του Πλαγιαρίου.

Στη Δυτική Μακεδονία
Με την απόφαση να σκληρύνουν τη στάση τους και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν σήμερα το πρωί το επ’ αόριστον κλείσιμο του κτιρίου της Περιφέρειας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισαν να αποκλείσουν και το τελωνείο της Νίκης για τα φορτηγά που μεταφέρουν λιγνίτη.

Στη Φλώρινα
Αγρότες από την Εορδαία και το Αμύνταιο απέκλεισαν από τις 16.00 μ.μ.-17.00 μ.μ., το δρόμο που διέρχεται μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα- Φλώρινας. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση κατά την οποία οι συμμετέχοντες στη πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας θα ενημερώσουν τους αγρότες για τις εξελίξεις αλλά και τις περαιτέρω δράσεις τους.

Στο Κιλκίς
Και οι αγρότες της Παιονίας αποφασισμένοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στο τελωνείο των Ευζώνων και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Σε συμβολικό αποκλεισμό στο τελενείο των Κήπων αναμένεται να προχωρήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας αγρότες από το μπλόκο του Πολυκάστρου και του Έβρου αντίστοιχα.

Στη Χαλκιδική
Οι αγρότες της Χαλκιδικής έχουν παρατάξει εδώ και ημέρες τα τρακτέρ τους στον κόμβο των Νέων Μουδανιών και προχωρούν ανά διαστήματα σε συμβολικού αποκλεισμούς της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής. Αναμένεται να προχωρήσουν σε νέο κλείσιμο του δρόμου τις απογευματινές ώρες 6 μ.μ. -8 μ.μ..

Στη Θεσσαλία
Σε νέες κινητοποιήσεις με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου. Οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού στο Βόλο ζητούν «αφορολόγητο πετρέλαιο, η κιλοβατόρα να μην ξεπερνάει τα 7 λεπτά και να συνεχιστεί ο διάλογος για την κοινή αγροτική πολιτική».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *